Hendriks, Jan - Kijken met andere ogen - Een rondreis langs ope

Schrijver:
Titel: Kijken met andere ogen - Een rondreis langs open en gastvrije kerken
Uitgever: Kok
Bijzonderheden: paperback ( 176 pag.) 1e druk 2004 als nieuw exemplaar, snel leverbaar / voor inhoud zie meer info
Prijs: € 1,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
In grote aantallen verlaten mensen de kerk. Tegelijkertijd neemt de dorst toe. Wat moeten we doen om de kerk zo vorm te geven dat zij van betekenis is voor mensen met dorst? Een open gastvrije geloofsgemeenschap zijn. Met een metafoor: een herberg zijn. Die overtuiging wint steeds meer veld. Maar hoe ontwikkel je een open en gastvrije kerk, en hoe ziet zij er in de praktijk uit? Om op die vraag een antwoord te vinden schreef de oecumenische stichting Leve de kerk een prijsvraag uit.

Het aantal inzendingen was groot. De open en gastvrije kerk blijkt te groeien en te bloeien: in stad en dorp, in de gegoede buurt en aan de rafelrand, in de woonbuurt en in specifieke situaties als gevangenis, ziekenhuis en recreatieterrein.

Ondanks die veelheid en verscheidenheid vormt zij één beweging. Dit boek schetst het profiel van deze beweging (deel 1) en maakt een rondreis langs een groot aantal gastvrije geloofsgemeenschappen (deel 2). Daarna volgt een beschrijving van de weg die zij daarbij gegaan zijn (deel 3). Verlangen en vertrouwen houden hen gaande.

Het boek besluit met enkele gebeden en liederen die deze kerken onderweg begeleiden (deel 4).

Kijken met andere ogen is geredigeerd door dr. Jan Hendriks. Hij was universitair hoofddocent gemeenteopbouw aan de theologische faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Van hem verschenen eerder onder meer Een vitale en aantrekkelijke gemeente (zesde druk), Gemeente als herberg (vierde druk) en recentelijk Op weg naar de herberg. Bouwen aan een open kerk (tweede druk).
Verder lezen

goed-beter-best

goed-beter-best uit Gramsbergen

Geen mail ontvangen na uw bestelling? Controleer de map met ongewenste mail (SPAM).
Ons complete boekenaanbod vindt u door in de rechterbovenhoek (zoeken)...goed-beter-best...in te vullen.
Na uw bestelling ontvangt u -normaal gesproken- binnen 2 dagen een bevestigingsmail van de ontvangst van uw bestelling met daarin de verzendkosten en een rekeningnummer. Zodra uw betaling/bijschrijving is ontvangen zal uw bestelling -zorgvuldig verpakt - worden verstuurd.
Hebt u een boek met spoed nodig dan kan dat geregeld worden !
Tot slot: ongezien een boek bestellen is een zaak van wederzijds vertrouwen. Bij voorbaat DANK VOOR UW VERTROUWEN.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij goed-beter-best

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met goed-beter-best
  • Na uw bestelling ontvangen u en goed-beter-best een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van goed-beter-best vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • goed-beter-best kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.