Westerloo, Ed van - We hoeven er niet aan te verdienen. De gesc

Schrijver:
Titel: We hoeven er niet aan te verdienen. De geschiedenis van de miljoenendans om de uitzendrechten van voetbalwedstrijden.
ISBN: 9789077072820
Uitgever: Arko Sports Media
Bijzonderheden: 2004, paperback, 158 blz. zeer goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
De relatie tussen voetbal en televisie in Nederland kent een roerige geschiedenis. Grote financiële belangen, hevige strijd en razendsnelle ontwikkelingen bepalen de toon. De gezamenlijke geschiedenis begon in 1950, toen zich in het stadion van PSV een klein wonder voltrok. Enkele genodigden konden door middel van experimentele televisiebeelden van Philips in de bestuurskamer van de club een voetbalwedstrijd volgen via het magische kastje dat we tegenwoordig televisie noemen.

Zo is het allang niet meer. Voetbal op tv veranderde al snel van iets ongelooflijks in gemeengoed en bijna even rap stonden de clubs bij de zendgemachtigden op de stoep. Voor de beste melkkoe die de Nederlandse televisie rijk was, hadden ze toch zeker wel een paar gulden over? In 1953 betaalde de NTS voor het eerst voor de uitzendrechten van een wedstrijd van het Nederlands elftal. Het kostte de zender destijds 500 gulden. Ruim vijftig jaar later kan voor dit geld zelfs nog geen minuut zendtijd gekocht worden. Tussen de 500 gulden in 1953 en de 70 miljoen van 2005 zit ruim vijftig jaar van keiharde onderhandelingen om even harde pegels.

Oud-directeur van de NOS-televisie Ed van Westerloo was als onderhandelaar tussen 1984 en 1995 aanwezig bij een groot aantal van deze gesprekken en heeft de bedragen in die tijd flink zien oplopen. 'De strijd, eerst om honderdjes, al gauw om duizendjes en later om miljoenen, wordt gekenmerkt door harde gevechten en schijnduels, gemene tackles en spectaculaire acties, amateuristisch gedrag en professionele trucs, relletjes en chaos, list en bedrog.'

Van Westerloo brengt 55 jaar voetbaloorlog buiten de kalklijnen feilloos in beeld. Een oorlog, die ooit begon met 500 gulden en de legendarische woorden van toenmalig KNVB-voorzitter Karel Lotsy: 'We hoeven er niet aan te verdienen.'
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 4,95 euro (binnen Nederland )
Naar België en Duitsland zullen de verzendkosten meestal respectievelijk 7.95 en 8,95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor brievenbuspost. Bij pakketpost wordt soms voor DHL gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Westerloo, Ed van - We hoeven er niet aan te verdienen. De geschiedenis van de miljoenendans om de uitzendrechten van voetbalwedstrijden.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.