Hoonakker, Ernst W. - Geschiedenis van de contraceptie. Geboort

Schrijver:
Titel: Geschiedenis van de contraceptie. Geboortenbeperking van de oudheid tot nu.
Taal: Nederlands
Uitgever: BZZTôH
Bijzonderheden: 1992, paperback, 160 blz.goed
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Contraceptie wordt wel gezien als een uitvinding van deze eeuw, een product van recente, wetenschappelijke en technologische vooruitgang, waarmee de mensheid behoed moet worden voor een rampzalige overbevolking.

Geboortebeperking heeft echter altijd deel uitgemaakt van de geschiedenis der mensheid. Abstinentie, 'voor-het-zingen-de-kerk-uit', abortus en voortzetting van de borstvoeding zijn van de oudheid tot nu weinig probate middelen gebleken tegen zwangerschap.

Werd de samenhang tussen coïtus en bevruchting altijd onderkend? Welke rol speelde bijgeloof door de eeuwen? Waren riten van invloed op de bevolkingspopulatie? Welke methoden zijn erin de loop der eeuwen ontwikkeld? Sinds wanneer wordt abortus provocatus toegepast? De auteur pretendeert niet volledig te willen zijn, maar laat weinig ongenoemd!

Nog nooit eerder werd op populairwetenschappelijke wijze de geschiedenis van de contraceptie in kaart gebracht. Dit boek wil daarin voorzien; het is een uitermate boeiend en leesbaar overzicht van de geboortebeperking van 'de primitieve mens' tot nu.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hoonakker, Ernst W. - Geschiedenis van de contraceptie. Geboortenbeperking van de oudheid tot nu.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.