Debrock, G. (red.) - Rationaliteit kan ook redelijk zijn. Bijdr

Schrijver:
Titel: Rationaliteit kan ook redelijk zijn. Bijdrage over het probleem van de teleologie. Studies naar de filosofie van de natuur en haar wetenschappen 1.
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Gorcum
Bijzonderheden: 1991, paperback,198 blz.
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het thema van dit boek is net probleem van de teleologie. Wantrouwen t.a.v. de teleologie berust vnl. op twee argumenten: Wetenschap dient toetsbaar te zijn, welnu een verwijzing naar een doel - dat als doel per definitie niet empirisch kan worden vastgesteld - is niet toetsbaar. Dus wetenschap en verwijzing naar doeleinden verdragen elkaar niet. Voorts; doeleinden kunnen alleen binnen het menselijk bereik enige betekenis hebben, zodat verwijzingen naar doeleinden buiten het gebied van de mens ontoelaatbaar zijn, Beide argumenten kunnen, zoals zal blijken, worden samengevat in de stelling dat verwijzingen naar doelen irrationeel en derhalve verwerpelijk zijn, De bedoeling van dit boek is een (zij het bescheiden) lans te breken voor de stelling dat een niet-teleologische theorie van rationaliteit zichzelf ondergraaft.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Debrock, G. (red.) - Rationaliteit kan ook redelijk zijn. Bijdrage over het probleem van de teleologie. Studies naar de filosofie van de natuur en haar wetenschappen 1.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.