Hensen, Robert - Houtskoolschetsen. Theologische duidingen in e

Schrijver:
Titel: Houtskoolschetsen. Theologische duidingen in een wankel bestaan.
Taal: Nederlands
Uitgever: De Ploeg
Bijzonderheden: 1991, paperback, 256 blz.
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De in dit boek verzamelde beschouwingen, ten dele nooit eerder gepubliceerd, bieden een intellectueel portret uit eigen werk. 'Niet meer dan een houtskoolschets', om woorden van Hensen zelf te gebruiken. Maar het gaat niet alleen om de persoon: de open en eerlijke verkenningen rond menselijk bestaan en geloof zullen voor velen herkenbaar zijn.

In de eerste artikelen, uit de vijftiger jaren, wordt het menselijk bestaan in existentiële termen getekend: een koorddans, intensiteit, afkeer van onschuld. Naast de literatuur komt ook de muziek aan bod: bij Mozart treft 'de gevaarlijke, verleidelijke demonie van roes en vergetelheid samen met de vreugde om het bestaan'. Hoofdstukken over mystiek en over traditie, ervaring en rede sluiten hier nauw bij aan. Zeer recente beschouwingen over geschiedenis, secularisatie en postmodernisme tonen de actualiteit van deze levenshouding.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hensen, Robert - Houtskoolschetsen. Theologische duidingen in een wankel bestaan.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.