Schegget, G.H. ter - De andere mogelijkheid. Bijbelse theologie

Schrijver:
Titel: De andere mogelijkheid. Bijbelse theologie voor de kritische gemeente.
Taal: Nederlands
Uitgever: Ten Have
Bijzonderheden: 1979, paperback, 143 blz. goed
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Onder 'kritische gemeente' verstaat de schrijver niet groepen christenen, die zichzelf met het etiket kritisch sieren. Voor hem geldt, dat de gemeente zich daar manifesteert waar het geweten van mensen door de belofte van het vrederijk uit de doodsslaap wordt gewekt.
Zo een gemeente schept daaruit moed, zich de krisis waarin de mensenwereld verkeert niet te verhelen. maar haar te verstaan als een heilzaam oordeel van God over geweld en onrecht. Als die gemeente, wat zij gekend heeft ter sprake brengt, is dat inderdaad kritisch, maar het is geen kritiek vanuit een ideële waarheid. De gemeente leeft niet bij ideeën, maar leeft vanuit de werkelijkheid. die is openbaar geworden in de weg, het woord en het werk van Jezus als Messias. Die werkelijkheid laat zij als veranderende. vernieuwende waarheid gelden.
De 'andere mogelijkheid' die haar voor ogen staat is dus geen utopische projectie, geen regulatieve idee, maar een werkelijkheid. die zich tegen alle weerstand in doorzet. Aan de zegevierende beweging van die werkelijkheid geeft de kritische gemeente zich gewonnen. Hoop is voor haar geen principe. maar een zaak van werkelijkheidszin. Daarom kan zij ook rekenschap geven van de hoop die in haar is.
Die rekenschap heet in de titel van dit boek: Bijbelse theologie.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schegget, G.H. ter - De andere mogelijkheid. Bijbelse theologie voor de kritische gemeente.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.