Faber, H. - Het lichtend geheim. Perspectieven in de godsdienst

Schrijver:
Titel: Het lichtend geheim. Perspectieven in de godsdienstpsychologie.
Taal: Nederlands
Uitgever: Ten Have
Bijzonderheden: 1991, paperback, 1991 blz. goed
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In dit boek zet de auteur het gesprek voort, dat hij als godsdienstpsycholoog in zijn inmiddels uitverkochte studie Cirkelen om een geheim met de psychoanalyse en haar opvattingen over religie begonnen is. Hij laat zien, hoe met name de laatste ontwikkeling in de psychoanalyse in de zogenaamde 'Selfpsychology' van Heinz Kohut voor dit gesprek en hiermede voor de godsdienstpsychologie bepaalde perspectieven opent. Hij gaat uitvoerig in op de problemen, welke de situatie van de godsdienst in onze moderne westerse samenleving oplevert, en trekt bijvoorbeeld verbindingslijnen naar de existentie-filosofie en de psycho-biologie.
Tegen deze achtergrond doet hij voorts een poging de figuur van Jezus psychologisch te benaderen. Hij werpt hierbij op de kern van Jezus' optreden een nieuw licht en legt daarin door een vergelijking met figuren als Gandhi en Martin Luther King een algemeen menselijk patroon bloot.
Deze studie levert een belangrijke bijdrage aan de bezinning op de plaats van de religie in de hedendaagse samenleving, welke niet alleen voor theologen, maar voor allen, die de roekomst van kerk en godsdienst ter harte gaat, nieuwe stof tot overdenking en discussie biedt.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Faber, H. - Het lichtend geheim. Perspectieven in de godsdienstpsychologie.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.