Lochman, Jan Milic - Verzoening en bevrijding. Een nieuwe bezin

Schrijver:
Titel: Verzoening en bevrijding. Een nieuwe bezinning op het heil.
Taal: Nederlands
Uitgever: Ten Have / Oekemene 3
Bijzonderheden: 1979, paperback, 114 blz.
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze kleine 'heilsleer voor theologes en leken' van Prof. dr. Jan Milic Lochman - geen onbekende in de Oekumene-serie: eerder verscheen van hem Ontmoeting met Marx - biedt een nieuwe bezinning op bijbels fundament en eigentijdse context van het heil Nadat de schrijver in hoofdstuk 1 het thema in zijn oekumenische setting heeft geplaatst en vervolgens het bijbels fundament heeft uitgediept, geeft hij in het derde hoofdstuk een knappe samenvatting en duiding van de drie typen verzoeningsleer uit de christelijke traditie. Een speciale paragraaf over het ethisch-politieke primaat van de verzoening brengt ons middenin eigentijdse vragen. In hoofdstuk 4 tenslotte ontvouwt hij het thema 'heil als bevrijding' en komt daarmee in de discussie van de eigentijdse theologie als bevrijdingstheologie. De manier van theologiseren van Lochman, bondig en zonder vakjargon, geëngageerd zonder modieus te zijn, zal vele lezers boeien en geeft aan de discussie over de verzoening een breedte en diepgang die vaak gemist worden.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7 euro bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lochman, Jan Milic - Verzoening en bevrijding. Een nieuwe bezinning op het heil.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.