Wilson, A.N. - De begrafenis van God. De ondergang van het gelo

Schrijver:
Titel: De begrafenis van God. De ondergang van het geloof in de westerse Beschaving.
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheden: 2000, paperback, 418 blz. zeer goed
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Aan het einde van de negentiende eeuw hadden vrijwel alle grote denkers, schrijvers, kunstenaars en intellectuelen het Christendom vaarwel gezegd. Hoewel de kerken 's zondags nog wel volliepen, werd de spirituele leegte steeds sterker voelbaar. Voor een belangrijk deel was dit het resultaat van revolutionaire wetenschappelijke ontwikkelingen, zoals het darwinisme.
De historicus A.N. Wilson laat zien dat er daarnaast nog vele andere motieven waren voor het verlies van het geloof. In De begrafenis van God beschrijft hij hoe uiteenlopende figuren als Edward Gibbon, Karl Marx, Immanuel Kant, George Eliot en Sigmund Freud hun persoonlijke worsteling met de kerk en met God uitvochten.

Met de begrafenis van God is een nieuw geestelijk vacuüm ontstaan, dat door de wetenschap nooit bevredigend opgevuld kan worden. Zo werpt Wilson een geheel nieuw licht op de ingrijpendste tragedie van de moderne tijd: dat God dood is, maar dat de kwellende zoektocht naar het hogere daarmee niet is beëindigd.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wilson, A.N. - De begrafenis van God. De ondergang van het geloof in de westerse Beschaving.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.