Messing, M. - Gnostische wijsheid in Oost en West.

Schrijver:
Titel: Gnostische wijsheid in Oost en West.
Uitgever: Ankh-Hermes
Bijzonderheden: 1991, paperback, ingenaaid, 170 blz. goed
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
In dit deel van de Hermesreeks maakt Marcel Messing een analyse van de kritieke overgangstijd waarin we leven. Vanuit verschillende perspectieven gaat bij in op de diepere betekenis van het Aquariustijdperk in relatie tot Kaliyuga, het ijzeren tijdperk, bekend in het Oosten. Zeer grote transformaties voltrekken zich in deze cyclische overgang op politiek, religieus en geologisch gebied. Het is aan de mens zelf of hij in staat is om tot transformatie van bewustzijn te komen. Gnostische wijsheid in Oost en West biedt ons vele mogelijkheden tot heroriëntatie. Het is een uitnodiging aan het Westen om opnieuw zijn eigen esoterische traditie van het oude weten te leren begrijpen en in praktijk te brengen. Via de poort van het Oosten hebben velen de eigen westerse wijsheidstraditie beter leren verstaan en Christus vaak beter leren begrijpen. Gnostische wijsheid kent geen grenzen. De gnosticus weet dat het Dat zijt gij van de upanishads en de woorden van Krishna uit de Bhagavad Gitä of de spreuken van de Tau Teh Tsjng niets anders uitdrukken dan bijvoorbeeld het nibbana (nirvána) van de Boeddha of Het koninkrijk der hemelen van Jezus. Slechts het verstand blijft redetwisten en opinies zijn voedsel voor nieuwe opinies. In een tijd waarin grenzen in een zeer snel tempo worden overschreden en muren worden afgebroken, nodigt Gnostische wijsheid in Oost en West de lezer uit om vooral de grenzen van de eigen godsdienst, filosofie of wijsheidsleer van binnenuit te overschrijden en bewustzijnsmuren af te breken. Dit alles in het besef dat de smaak van honing totaal verschilt van de fraaie woorden die erover geschreven zijn.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Messing, M. - Gnostische wijsheid in Oost en West.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.