Schreiber, Hermann - De Vandalen. Zegetocht en ondergang van ee

Schrijver:
Titel: De Vandalen. Zegetocht en ondergang van een Germaans volk.
ISBN: 9789010034939
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff
Bijzonderheden: 1980, hardcover, stofomslag, 276 blz. goed
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Van 400 tot 540, anderhalve eeuw lang, speelden de Vandalen een beslissende rol in het grote gebeuren van de Volksverhuizing. Zij legden de langste weg af van alle Germaanse volkeren: van Zweden tot Noord-Afrika. Nergens hielden zij het lang uit. In Spanje bleven zij als gevolg van wrijvingen en oorlogen met de oorspronkelijke bevolking slechts twintig jaar. Zij namen daarom de historische beslissing Europa de rug toe te keren en zich naar Afrika te richten teneinde daar na hun jarenlange omzwervingen en teleurstellingen eindelijk een rustig thuis te vinden.
Met een leger van slechts 16 000 soldaten veroverde hun koning Geiserik de onneembaar geachte Romeinse kolonie Carthago. In plaats van zich hiermee tevreden te stellen streefde Geiserik naar de heerschappij over het gehele Westromeinse rijk. Hij veroverde en plunderde Rome, nam de Romeinse vloot in beslag en beheerste daarmee het westelijk bekken van de Middellandse Zee.
Het was een historisch moment: even zag het ernaar uit dat de toekomst van het Westen door de, Vandalen zou worden bepaald. Maar toen verschenen de Byzantijnen op het toneel en hun veldheer Belisarius dreef de nazaten van Geiserik terug naar Carthago en vernietigde hen. De rest van het volk werd in alle windrichtingen verstrooid; alleen hun slechte reputatie hield stand.
Prof. dr. Hermann Schreiber laat op de bewogen geschiedenis van de Vandalen een nieuw licht schijnen - op de van hem bekende meesterlijke wijze, waardoor ook zijn andere werken zo'n succes hebben.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Schreiber, Hermann - De Vandalen. Zegetocht en ondergang van een Germaans volk. Schreiber, Hermann - De Vandalen. Zegetocht en ondergang van een Germaans volk.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.