Kluijver, Leendert H. de - Het Antjesgeloof. Het merkwaardige g

Schrijver:
Titel: Het Antjesgeloof. Het merkwaardige gezelschap van Zwart Jannetje uit Veenendaal.
Taal: Nederlands
Uitgever: De Groot Goudriaan
Bijzonderheden: 2000, gebonden, 240 blz. rescentie ingeplakt op binnenzijde achterkaft
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Exact een eeuw geleden deed een merkwaardig gezelschap van zich spreken. Door bemoeizucht van de pers en argwaan van justitie kreeg het gezelschap in de volksmond algauw de bijnaam 'de secte van Zwart Jannetje'.
De dame in kwestie, Zwart Jannetje uit Veenendaal, zou goddelijke eer hebben ontvangen en daardoor onsterfelijk zijn. Dit werd schijnbaar bevestigd door de mystieke sfeer die er heerste rond de godsdienstoefeningen, waar luidruchtig werd gezongen en gedanst. Het wettisch leven dat de kring leidde, wekte bij de buurtbewoners aversie.
Zwart Jannetje zou tijdens een veldtocht, tegen onder anderen dr. Abraham Kuyper, Gods volk bijeenvergaderen en ten hemel voeren. Wars van alles wat wereld en kerk heette, leidde zij haar vrienden naar een isolement, waarin sommige nazaten tot op de huidige dag nog verkeren.
Het centrum van de activiteiten lag in Veenendaal, van waaruit zij haar vrienden in Polsbroek, Schoonhoven, Brandwijk en Molenaarsgraaf bezocht en bestuurde.
Een zoektocht naar de feiten brengt het ware verhaal achter deze merkwaardige vrouw en haar vriendenkring aan het licht.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kluijver, Leendert H. de - Het Antjesgeloof. Het merkwaardige gezelschap van Zwart Jannetje uit Veenendaal.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.