Dwyer, Dr. John M. - Het lichaam in strijd. Alles over immunite

Schrijver:
Titel: Het lichaam in strijd. Alles over immuniteit.
Uitgever: Servire
Bijzonderheden: 1991, paperback, 304 blz.
Prijs: € 6,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In Het lichaam in strijd leidt de klinisch immunoloog en hoogleraar John Dwyer ons binnen in de wonderlijke en fascinerende wereld van de cellen van ons lichaam. Gigantische aantallen hoog gespecialiseerde cellen werken op intelligente wijze samen om ons vierentwintig uur per etmaal te verdedigen tegen de voortdurende aanvallen van slimme belagers uit de buitenwereld. Op boeiende wijze verhalend maakt Dwyer ons vertrouwd met de microscopische wereld van bacteriën, parasieten, schimmels en virussen. Hij laat op overtuigende wijze zien wat een wonder het is dat wij er dankzij ons immuunsysteem veelal in slagen gezond te blijven, en waardoor dit systeem somtijds faalt. Zijn heldere betoog is geïllustreerd met een groot aantal afbeeldingen en kleurenfoto's van microscoopopnamen.
Aan de hand van talrijke geschiedenissen waarin menselijk lijden, wanhoop en hoop zich duidelijk aftekenen laat Dwyer ons zien hoe belangrijk recente ontdekkingen en voortgaand onderzoek in de geneeskunde zijn en met welke enorme schreden de vele geheimen van het functioneren van ons immuunsysteem geleidelijk worden ontrafeld. Daarbij komen vanzelfsprekend de grenzen van onze huidige kennis aan bod, maar ook wordt ons uitzicht geboden op de veelbelovende ontwikkelingen die ons de komende paar jaar op het gebied van de immunologie te wachten staan. Met name onderzoekingen inzake de verbinding tussen de hersenen en het immuunsysteem kunnen meer licht brengen in de nog altijd wat mysterieuze verhouding tussen onze geest enerzijds en gezondheid en ziekte anderzijds.
Met de geschetste stand van zaken van onze huidige kennis met betrekking tot orgaantransplantaties, zwangerschap, kanker, AIDS, allergieën als reumatoïde artritis en astma, auto-immuunziekten en niet te vergeten het pas recent door de weten- schap erkende chronische vermoeidheidssyndroom (myalgische encefalomyelitis) is het boek een onmisbaar lees- en naslagwerk voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid en ziekte, en met name in het hoe en wat van het functioneren van ons hoog ontwikkelde en waakzame immuunsysteem.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7 euro bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dwyer, Dr. John M. - Het lichaam in strijd. Alles over immuniteit.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.