Smith, Hedrick - De nieuwe russen. Een geteisterd volk op weg n

Schrijver:
Titel: De nieuwe russen. Een geteisterd volk op weg naar de toekomst.
ISBN: 9789051213348
Uitgever: Tirion / Lannoo
Bijzonderheden: 1991, paperback, flappen, 677 blz. goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 5,75 (binnen Nederland)
Meer info:
De dramatische gebeurtenissen van augustus 1991, toen conservatieve haviken in het Kremlin een poging deden de macht te grijpen om een einde te maken aan glasnost en perestroika, hebben de situatie in de Sowjetunie in een klap veranderd, boor het moedige optreden van Boris Jeltsin en zijn medestanders mislukte de coup niet alleen, maar kwam in het gehele land ook een revolutionair veranderingsproces op gang, waarvan de gevolgen voor de toekomst nog in de verste verte niet zijn in te schatten.
Die *Tweede Russische Revolutie* vormde de voorlopige climax van een ontwikkeling die begon in 1985, met het aan de macht komen van Michail Gorbatsjow. Hoewel de kiem al veel eerder was gelegd, is Gorbatsjow van die ontwikkeling het symbool geworden en heeft hij er een beslissende bijdrage aan geleverd. Belangrijker zijn echter de gevolgen van zijn optreden. Onder invloed ervan is er in een paar jaar tijd iets wezenlijks gebeurd in de aard van de Russen. Van een dociele en uitgebluste miljoenenmassa veranderde de bevolking van de Sowjetunie in een volkerengemeenschap waarin het bruist en kolkt van tegenstrijdige meningen en opvattingen.
En over deze veranderingen handelt dit monumentale en bijzondere boek. Auteur ervan is de beroemde Amerikaanse journalist en Ruslandkenner Hedrick Smith, die indertijd wereldbekendheid kreeg door zijn bestseller ‘De Russen' (1976).
Tussen 1988 en 1991 keerde hij een aantal keren naar de Sowjetunie terug — en moest zich keer op keer de ogen uitwrijven over wat hij er aantrof. Na reizen van vele duizenden kilometers die hem naar de verste uithoeken van het land voerden, en na honderden interviews met Sowjetburgers — van Politburoleden tot de naamloze man in de straat - kon hij slechts tot één conclusie komen: de Russen uit zijn eerste boek bestonden niet meer. Ze hadden in de vijftien jaar van zijn afwezigheid plaats gemaakt voor ‘de nieuwe Russen’ die niet alleen wisten wat ze wilden, maar ook geen blad meer voor de mond namen — en die, toen het er op aan kwam, bereid waren voor hun nieuwe vrijheid te vechten.
Na die bevinding haalde Smith een streep door zijn vorige boek en schreef hij ‘De Nieuwe Russen*: een even boeiend als veelzijdig portret van een volk dat heeft afgerekend met het verleden.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Smith, Hedrick - De nieuwe russen. Een geteisterd volk op weg naar de toekomst.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.