Klink, Joanne L. - Naar de tred van de kinderen. De bijbel in d

Schrijver:
Titel: Naar de tred van de kinderen. De bijbel in de godsdienstpedagogiek.
Taal: Nederlands
Uitgever: Callenbach
Bijzonderheden: 1981, paperback, 147 blz. goed
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een vervolg op 'De kleine mens en het grote Boek', nu voor theologen en catecheten en voor allen die te maken hebben met de opleiding van leerkrachten die godsdienstonderwijs moeten geven.
Het is een kritische analyse van het gebruik van de bijbel voor kinderen, bij de protestanten die gewend zijn jaar en dag bijbel" se verhalen te vertellen in de kindercatechese. Ons gebruik van de bijbel is vaak bevooroordeeld. Toch is de bijbel anders dan we denken of ons is aangepraat. Het boek wil enkele vooronderstellingen toetsen aan de inhoud van de bijbel, het is een soort Bijbelse documentatie. Het Oude Testament kreeg extra aandacht, niet alleen omdat daarin de meeste verhalen voor kinderen worden gevonden, maar ook omdat dit in kerk en theologie na de tweede wereldoorlog opnieuw ontdekt is door het contact met de joodse traditie.
De voornaamste vraag voor de Bijbelse catechese is: welk beeld van God, de mens en de menselijke verhoudingen dragen we met deze verhalen over aan kinderen?
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Klink, Joanne L. - Naar de tred van de kinderen. De bijbel in de godsdienstpedagogiek.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.