Moor, Dr.Jos C. de - Gods macht en liefde. Probleem ? of uitdag

Schrijver:
Titel: Gods macht en liefde. Probleem ? of uitdaging ! God en mens in bijbels theo-logisch perspectief.
Taal: Nederlands
Uitgever: Kok
Bijzonderheden: 1988, paperback, 250 blz. hoekje van 1e blz,. geknipt
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Als God almachtig is, is Hij toch verantwoordelijk voor het kwaad dat de mens treft? Als een ingreep Zijnerzijds voldoende is om aan alle verdriet een einde te maken, waarom bleef die dan uit? Hoe kun je God liefde noemen?
Deze brandende vragen hebben vele christenen en niet-christenen in alle tijden beziggehouden. Het antwoord van het westers Christendom - 'een mysterie, niet te begrijpen' - bevredigt niet. Anderen zeggen: Gods is liefde en niet almachtig of volmaakt. Hij kan het ook niet helpen dat het kwaad ons in zijn greep kreeg (Kushner).
De auteur maakt de lezer in klare taal - met gebruikmaking van veel bijbelcitaten - deelgenoot van zijn opvatting, dat wij zelf deze problemen veroorzaken door op een onbijbels-theoretische, polaire wijze over God en mens te blijven denken. Als we God en mens als eeuwig tegenover elkaar gesteld blijven zien, ontstaat een complex van tegenstrijdige uitspraken. De auteur stelt hiertegenover de niet-polaire, theo-logische denkwijze van de Bijbel zelf. Als we op deze manier denken, verdwijnt de fnuikende polarisatie uit de theologie, kerk en samenleving. Dan hoeven we ons verstand en onze verantwoordelijkheid niet langer op nul te zetten wanneer we onze blik op de Oneindige, de Almachtige richten.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7 euro bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Moor, Dr.Jos C. de - Gods macht en liefde. Probleem ? of uitdaging ! God en mens in bijbels theo-logisch perspectief.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.