Dongen, Dré van - Niet verbleken. Een open boekje over de stic

Schrijver:
Titel: Niet verbleken. Een open boekje over de stichters en het stichten van een vrijmetselaarsloge in Breda.
ISBN: 9789065560070
Uitgever: De Ster
Bijzonderheden: 1991, paperback, ingenaaid, 132 blz. goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Publiciteit en voorlichting zijn nooit de sterkste kanten geweest van de Nederlandse Vrijmetselarij. Het is dan ook geen wonder dat men de orde eeuwenlang beschouwde als een 'geheim genootschap' of op zijn minst als een geheimzinnige groepering.
Vrijmetselaars zijn echter gewone mensen met een bijzondere liefhebberij. Dré van Dongen is een van hen. Zijn loge, 'Het Vrij Geweeten', ressorterend onder de 'Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden' en gevestigd in Breda, viert dit jaar haar tweede eeuwfeest. Dit wordt door de schrijver gezien als een welkome gelegenheid om een breed publiek een ruime blik te gunnen in de keuken van deze vrijmetselaarsloge.
De opzet van dit boek is tweeledig: het schetsen van de ontwikkeling van de loge tegen de achtergrond van de historische feiten en tevens het geven van een meer algemeen beeld van het reilen en zeilen van een vrijmetselaarsloge in Nederland. Daarbij wordt duidelijk wat voor een belangrijke rol de loge heeft gespeeld bij de ontwikkeling van het culturele leven van de stad.
Terloops worden tal van zaken, waar velen al zo lang nieuwsgierig naar zijn, onthuld... Want vrijmetselarij blijft intrigeren.. Een boekje dat al veel eerder open had moeten gaan ...
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dongen, Dré van - Niet verbleken. Een open boekje over de stichters en het stichten van een vrijmetselaarsloge in Breda. Dongen, Dré van - Niet verbleken. Een open boekje over de stichters en het stichten van een vrijmetselaarsloge in Breda.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.