Rebcke, Louis - Hildegard von Bingen. Haar mystiek, geneeskunde

Schrijver:
Titel: Hildegard von Bingen. Haar mystiek, geneeskunde en haar leven.
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh-Hermes
Bijzonderheden: 1981, gebonden, stofomslag, 184 blz. goed
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Hildegard von Bingen (1098—1179) is wellicht een van de merkwaardigste vrouwen van het middeleeuwse Europa. Deze Benedictijner non, de ,,Sybille van de Rijn”, was de eerste Duitse vrouwelijke arts. Daarnaast trad zij op als raadgeefster voor pausen en vorsten, waaronder keizer Frederik Barbarossa. De correspondentie die zij met hen voerde, en ook de briefwisseling met geestelijke en gewone mensen, is uitermate interessant. Haar leven omvat de hele twaalfde eeuw!
In dit boek wordt een beeld gegeven van haar werk en haar leven. Daarbij nemen haar opvattingen over geneeskunde en haar talrijke visioenen een belangrijke plaats in. In deze visioenen ervaart zij niet alleen de mens, maar ook de natuur en de kosmos als mystiek. Haar inzichten over de vrouw als maagd, en als partner, zijn uniek.
Voor ieder, die inzicht wil krijgen in de historische stromingen van die tijd en zich wil laten verrassen door de grote actualiteit van haar denkbeelden, is dit niet alleen een belangwekkend, maar ook een ,,heilig” boek. Het leven en het werk van deze geniale vrouw uit de twaalfde eeuw, vormt een middeleeuwse boodschap voor de mens van nu.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.15 bedragen.
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.

Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Rebcke, Louis - Hildegard von Bingen. Haar mystiek, geneeskunde en haar leven.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.