DE VLIEGER - DE WILDE - Adellijke levensstijl, dienstpersoneel

Schrijver:
Titel: Adellijke levensstijl, dienstpersoneel, consumptie en materiele leefwereld van Jan van Brouchoven en Livina de Beer, graaf en gravin van Bergeyck (ca.1685-1740).
Uitgever: , Brussel, Verhandelingen, 16, KVAB, 2006 (eerste druk ), 192p.,
Bijzonderheden: softcover, 192pp. als nieuw. 13x231x170 mm ISBN 9789065690173.
Prijs: € 25,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Ze waren met zes, allemaal lang en smal, het ene al wat groter dan het andere: de huishoudjournalen van Livina de Beer (1665-1741), gravin van Bergeyck en barones van Laarne. Gedurende bijna een halve eeuw nam zij plichtsbewust de ganzenveer ter hand om alle uitgaven van haar huishouden te noteren. Op basis van deze uitzonderlijke bronnen onderzocht Koen De Vlieger-De Wilde het dienstpersoneel, de consumptie en de materiele leefwereld van een achttiende-eeuwse adellijke familie. Welke betekenis hadden bedienden voor hun meesters? Hoe was hun onderlinge relatie? Hoe toonde een adellijke familie haar afkomst en status? Bekommerden de graaf en gravin zich persoonlijk om hun aankopen? En waarom lieten ze hun spullen eindeloos herstellen, huurden ze koetsen of aten ze groenten van eigen kweek? De levensstijl van de familie de Bergeyck vormde het onderwerp van de thesis waarmee Koen De Vlieger-De Wilde het licentiaatsdiploma geschiedenis behaalde aan de Katholieke Universiteit Leuven
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

DE VLIEGER - DE WILDE - Adellijke levensstijl,  dienstpersoneel, consumptie en materiele leefwereld van Jan van Brouchoven en Livina de Beer, graaf en gravin van Bergeyck (ca.1685-1740).

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.