Werner Adriaenssens, Bruno Fornari, Raf Steel, - Dynastie Wolfe

Schrijver:
Titel: Dynastie Wolfers 1850 - 1958, Van Art Nouveau tot Art Deco.
Uitgever: , Antwerpen, Pandora, 2006,
Bijzonderheden: Hardback (relie), 97x245mm, 496 pagina's, 70 col.ill Dutch (NL) edition. Als nieuw! ISBN 9789053252765.
Prijs: € 49,50
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Aan het einde van de 19de eeuw tot het midden van de 20ste eeuw was Wolfers een begrip. De naam stond synoniem voor luxe, kwaliteit en hoogstaande artisticiteit van Belgische origine. De firma Wolfers, producent van zilverwerk en juwelen, werd in 1850 in Brussel opgericht door Louis Wolfers. Vooral onder het beleid van zijn zonen Philippe, Max en Robert kon de zaak zich internationaal profileren en verwierf zij belangrijke afzetmarkten in West- en Midden-Europa. De objecten in art-nouveaustijl die door Philippe Wolfers werden ontworpen, waren het onderwerp van lofbetuigingen vanwege de belangrijkste kunstcritici. Zijn unieke art-nouveaujuwelen werden getoond in heel Europa en de naam van Philippe Wolfers evenaarde die van de Fransman Rene Lalique. Niemand minder dan Victor Horta ontwierp het schitterende winkelpand van de zaak, die daarmee haar ambities kracht bijzette. Daar waar voor veel kunstenaars de art-nouveauperiode een eindpunt betekende, wist Philippe Wolfers via de beeldhouwkunst op perfecte wijze te evolueren naar de art deco. Gioconda, het interieur met toebehoren dat hij ontwierp voor de internationale tentoonstelling van decoratieve kunsten in Parijs in 1925, werd legendarisch.Na het overlijden van Philippe in 1929 volgde zijn zoon Marcel hem op als artistiek directeur. Naast het nieuwe elan dat Marcel de onderneming van luxeproducten gaf, profileerde hij zich als een begenadigde beeldhouwer en een begaafde lakkunstenaar. Naar het voorbeeld van zijn vriend Jean Dunand blies hij deze eeuwenoude Aziatische techniek nieuw leven in.Dit rijkelijk geillustreerde boek is het resultaat van jarenlang onderzoek. De auteurs kregen de gelegenheid om het volledige familiearchief te raadplegen. Naast wetenschappelijke bijdragen omvat het ook de beredeneerde catalogus van de oeuvres van Philippe en Marcel Wolfers. nieuw boek.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Werner Adriaenssens, Bruno Fornari, Raf Steel, - Dynastie Wolfers 1850 - 1958, Van Art Nouveau tot Art Deco.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.