COOLS, Herman en VAN MEIRVENNE, Raymond; - HET FORT LIEFKENSHOE

Schrijver:
Titel: HET FORT LIEFKENSHOEK TE BEVEREN,
Uitgever: , Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, 2005,
Bijzonderheden: softcover onder geillustreerde kartonomslag, 140 x 210mm., 48pp., uitgebreid geillustreerd in kleur. ISBN 9074311520.
Prijs: € 8,50
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Vandaag verschijnt een nieuwe Kleine Cultuurgids. Deze keer wordt de geschiedenis geschetst van het fort Liefkenshoek te Kallo (Beveren). Men sluit hiermee aan bij een reeks van Cultuurgidsen die het Oostvlaams militair erfgoed wil belichten. Het fort Liefkenshoek, gelegen op de linker Scheldeoever, werd in de jaren 1582-1584 in opdracht van Willem van Oranje opgetrokken als onderdeel van de verdedigingsgordel rond het door Alexander Farnese bedreigde Antwerpen. Het kreeg in 1584 een tegenhanger op de rechteroever, het fort te Lillo. Reeds op 10 juli 1584 echter veroverde Farnese Liefkenshoek en kon hij vandaar uit zijn befaamde schipbrug over de Schelde slaan. De Staatsen, onder leiding van Justinus van Nassau, slaagden er op 3 april 1585 het fort te heroveren, maar konden uiteindelijk de val van Antwerpen niet meer afwenden. Na de capitulatie mocht de Republiek der Verenigde Nederlanden de twee forten behouden, wat haar de volledige controle over de Schelde gaf. In 1785 moesten de Staten-Generaal de beide forten aan Jozef II overdragen. In de jaren 1809-1812 bouwden de Napoleontische troepen in het fort een kruitmagazijn en een halfcirkelvormige bomvrije kazerne met twaalf kazematten, goed voor 400 soldaten. Van 1843 tot 1952 fungeerde het fort als quarantainedienst. Zowel in de Eerste als de Tweede Wereldoorlog werd het door de Duitsers bezet. Nieuw.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

COOLS, Herman en VAN MEIRVENNE, Raymond; - HET FORT LIEFKENSHOEK TE BEVEREN, COOLS, Herman en VAN MEIRVENNE, Raymond; - HET FORT LIEFKENSHOEK TE BEVEREN, COOLS, Herman en VAN MEIRVENNE, Raymond; - HET FORT LIEFKENSHOEK TE BEVEREN,

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.