WEBERS, Harry; JANSSENS, Jan en PEETERS, Chris; - HET ECONOMISC

Schrijver:
Titel: HET ECONOMISCH EN FINANCIEEL BELANG VAN DE HAVEN VAN ANTWERPEN OP REGIONAAL EN LOKAAL NIVEAU,
Uitgever: Antwerpen/ Apeldoorn, Garant, 2006
Bijzonderheden: Gebrocheerd, geillustreerde kartonomslag, 165 x 240mm., 88 20pp., statistieken en tabellen. ISBN 9789044120608.
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
In dit boek worden de resultaten voorgesteld van de studie Het economisch en financieel belang van de haven van Antwerpen op regionaal en lokaal niveau. De studie werd uitgevoerd door Policy Research Corporation N.V in opdracht van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Het boek heeft tot doel een beter inzicht te geven in het belang van de haven van Antwerpen voor de omliggende gemeenten in de regio Antwerpen. Waar slaat de werkgelegenheid die gecreeerd wordt in de haven neer? Wat zijn de financiele implicaties voor de gemeenten door de nabijheid van een haven als Antwerpen? Wat zijn de toekomstmogelijkheden voor de haven?Deze vragen worden in dit boek op een onderbouwde wijze beantwoord. De analyse van het economisch belang van de haven gebeurt aan de hand van de economische indicatoren toegevoegde waarde en werkgelegenheid. Daarbij worden zowel de directe als indirecte effecten mee in rekening gebracht en wordt een detaillering gegeven van de geografische spreiding van deze effecten. Op die manier wordt enerzijds een totaalbeeld van de haven geschetst en anderzijds wordt de economische impact op gemeentelijk niveau belicht. Detailanalyse maakt duidelijk dat ongeveer 84% van de directe werkgelegenheid neerslaat in de regio Antwerpen en de rest vrijwel volledig in Vlaanderen. Indirect is er een grotere uitstraling naar andere gemeenten in Vlaanderen, Wallonie en Brussel, maar ook van de indirecte werkgelegenheid slaat een deel regionaal neer. Circa 57% van de indirecte werkgelegenheid slaat neer in Vlaanderen. Het financieel belang van de haven komt tot uiting via verschillende lokale en regionale belastingen. Door de aanwezigheid van havengebonden ondernemingen op het grondgebied, vertegenwoordigen bepaalde gemeentelijke belastingen ? naast de inkomsten uit de aanvullende personenbelasting ? een aanzienlijke bron van inkomsten. Vooral de opcentiemen op de onroerende voorheffing en de belasting op drijfkracht leveren veel inkomsten voor gemeenten als Beveren en Zwijdrecht. Het strategisch belang wordt in kaart gebracht aan de hand van een sterktezwakte-analyse van enerzijds de belangrijkste industriele sectoren, de chemische, automobiel- en petroleumindustrie, en anderzijds de haven- en logistieke dienstverlening. Tot slot wordt ook een doorkijk naar 2015 gegeven, aan de hand van twee mogelijke groeiscenario's. Zo wordt een beeld geschetst van de groeimogelijkheden van de haven en de randvoorwaarden waarbinnen dit kan geschieden. Nieuw boek.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

WEBERS, Harry; JANSSENS, Jan en PEETERS, Chris; - HET ECONOMISCH EN FINANCIEEL BELANG VAN DE HAVEN VAN ANTWERPEN OP REGIONAAL EN LOKAAL NIVEAU,

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.