s. l.d. d'Annemie Buffels. Avec une introduction de Willem Elias

Schrijver:
Titel: Kunst van het Spel , 75 jaar Nationale Loterij
Uitgever: Bruxelles, Fonds Mercator/ Mercatorfonds , 2009
Bijzonderheden: Hardback, 280x240mm, 224p, Dutch (NL) edition ISBN 978906153911713.
Prijs: € 19,50
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
De fascinatie voor het kansspel is van alle tijden. Reeds in de oudheid gaven de mensen zich over aan de verlokkingen van het dobbelspel. Later ontstond het kaartspel, de roulette en& de loterijen. Naar aanleiding van haar 75ste verjaardag dook de Belgische Nationale Loterij in haar kelders en archieven. Ze haalde een schat aan documenten en bijzondere objecten boven: duizenden publicitaire affiches, waaronder de allereerste affiche uit 1934 en de affiches van de Koloniale Loterijen, loterijbiljetten en de eerste kraslotjes, een grote collectie speelautomaten& Het boek duikt nog verder in de geschiedenis en gaat op zoek naar de oudste sporen van de loterijen in Europa. Ook de mens achter het verhaal krijgt een plek in dit boek: de lotjesverkopers, de bedenkers van spelen, de winnaars. Naast de collectie archiefstukken heeft de Nationale Loterij ook een indrukwekkende kunstcollectie opgebouwd rond kunstwerken die te maken hebben met het kansspel. Het schilderij met de kaartspelers in een herberg van David Teniers de Jonge is een topstuk uit de collectie De tout temps, les jeux de hasard ont exerce une etrange fascination sur l'etre humain. Des l'Antiquite, les gens se sont adonnes aux plaisirs du jeu de des. Plus tard, il y a eu le jeu de cartes, la roulette et. les loteries. A l'occasion de son 75e anniversaire, la Loterie Nationale a fouille dans ses caves et ses archives. Elle en a sorti une mine de documents et d'objets singuliers : des milliers d'affiches publicitaires, notamment la toute premiere affiche de 1934 et les affiches de la Loterie Coloniale, des billets de loterie et les premiers billets a gratter, une incroyable collection d'automates. Le livre plonge aussi dans l'histoire a la recherche des toutes premieres traces des loteries en Europe. Outre sa collection de documents d'archives, la Loterie Nationale s'est aussi constitue une impressionnante collection d'oeuvres d'art en rapport avec les jeux de hasard. Le tableau de David Teniers le Jeune representant des joueurs de cartes dans une auberge est une piece maitresse de cette collection.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

s. l.d. d'Annemie Buffels. Avec une introduction de Willem Elias - Kunst van het Spel , 75 jaar Nationale Loterij

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.