Diane Scarisbrick et Jan Walgrave - Napoleon en de juwelen van

Schrijver:
Titel: Napoleon en de juwelen van het keizerrijk Voor eer en glorie.
Uitgever: BE, Fonds Mercator/ Mercatorfonds, 2010
Bijzonderheden: Hardback, 290x240mm, 208p, Dutch (NL) edition ISBN 978906153961213.
Prijs: € 23,90
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
De Franse Revolutie (1789) leidde niet enkel tot het verdwijnen van de adellijke titels maar ze betekende ook het einde van de grote traditie van de Franse juweelkunst. De externe tekenen van rijkdom symboliseerden de monarchie, het hof en de aristocratische status en maakten op geen enkele manier deel uit van de revolutionaire idealen. Enkel al het bezitten van juwelen kon iemand naar de guillotine brengen. Onder het Directoire bleef soberheid de regel. Er ontstond een mode van militaire decoraties, ringen, broches en ijzeren armbanden, versierd met patriottische slogans en portretten van de helden van de revolutie. Onder het bewind van Napoleon (1799-1814) bloeide de sierkunst weer op en juwelen werden opnieuw aan het hof geintroduceerd. Napoleon had een zwak voor juwelen. Grote juweelhuizen zoals Nitot beleefden toen hun glorietijd. Juwelen en kleding hadden verschillende doelstellingen. Het waren politieke en diplomatieke instrumenten om vriend en vijand aan het keizerrijk te hechten, maar ze deden ook dienst als propaganda voor de grandeur van het keizerrijk en symboliseerden de macht van de keizer. Onder Napoleon kwam de empirestijl volop tot bloei. Toch is 'Napoleonstijl' niet volledig hetzelfde als 'empirestijl'. De kennis van de empirestijl maakt niettemin een beter begrip mogelijk van een hele reeks juwelen en hun zichtbare en/of symbolische betekenis.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Diane Scarisbrick et Jan Walgrave - Napoleon en de juwelen van het keizerrijk Voor eer en glorie.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.