as-Sjaikh, Hanaan - ALLEEN IN LONDEN - Actuele, onverbloemde ro

Schrijver:
Titel: ALLEEN IN LONDEN - Actuele, onverbloemde roman over integratie
ISBN: 90 445 0123 2
Taal: Nederlands
Uitgever: De Geus/Novib 2004, 318 pag.
Bijzonderheden: NIEUW, gebonden, met stofomsl. porto E 2,64
Prijs: € 4,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Vertaling van “Innaha London ja aziezi”, door Djûke Poppinga i.s.m. Novib
Met aantekeningen bij deze uitgave en verantwoording.
“Een hoogtepunt in het oevre van Hanaan as-Sjaikh” (Marcel Möring)

Net voordat het vliegtuig vanuit Dubai op Heathrow landt, komt het toestel in een luchtzak terecht. Vier mensen uit verschillende hoeken van de Arabische wereld maken in de consternatie kennis met elkaar: de mooie, gedoemde Lamies, net gescheiden van haar rijke Irakese echtgenoot; Nicholas, van het veilinghuis Sotheby's; de louche, luidruchtige Amiera en de travestiet Samier, die een kapucijneraapje meesmokkelt.
We volgen hen gedurende één hete zomer, waarin ze tegen de problemen aan lopen waar alle immigranten in een grote buitenlandse stad mee te maken krijgen.

NBD-Biblion recensie:
Twee Arabische vrouwen willen wat van hun leven maken in Londen. Amiera, een uitbundige Marokkaanse prostituee, is uiterst creatief en brutaal als ze haar doel wil bereiken. Haar klanten zijn Arabieren. Lamies, een ingetogen Irakese, gescheiden na een gedwongen huwelijk met een Arabier, is nu verliefd op een Engelsman. Ze wil echt Engels leren praten.
Niemand kan Arabische vrouwen zo mooi beschrijven als Hanaan as-Sjaikh, een Libanese die zelf in Londen woont. Dat heeft ze laten zien in haar eerder boeken: Vrouwen tussen hemel en zand en Het verhaal van Zahra. Het duurt even voor je de rode draad te pakken hebt, maar daarna wordt het mooi, afwisselend ontroerend en grappig. Een kijkje in een aparte wereld: die van geëmancipeerde Arabische vrouwen.
Biblion recensie, Paulien Andriessen
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

as-Sjaikh, Hanaan - ALLEEN IN LONDEN - Actuele, onverbloemde roman over integratie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Korma

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Korma
  • Na uw bestelling ontvangen u en Korma een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Korma vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Korma kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.