Lans , Jos van de . & Willem van Toorn .( - Het Transvaalplein in Amst

Schrijver:
Titel: Stadgenoot . ( Het Rode Geluk . [ isbn 9789059371989 ] & De Stad en het Oosten . [ isbn 9789059371729 ]) Algemene Woningbouw Verening De Stad en het Oosten , het verhaal van een Woningbouwvereniging . Compleet met de kaart van de twee corporat
Taal: Nederlands
Uitgever: Bas Lubberhuizen.(-in twee kleuren weergeven. van voor de fusie.)Willem van Toorn vertelt in dit persoonlijk getinte boek, waarin hij waarnemingen, historische feiten en jeugdherinneringen vermengt, de geschiedenis van woningbouwvereniging Het Oosten
Bijzonderheden: nieuwe genaaide paperbacks met flappen in slip-case . 47/10 - 2008 - 301 p - 223 p - 1475 gr - 5 cm dik
Prijs: € 35,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het Oosten. Aan de hand van de ontwikkelingen in de stad beschrijft dit boek een wandeling door Amsterdam in tien vertellingen: in elk hoofdstuk staat een deel van de stad centraal - soms een buurt of een plein, soms een straat of een enkel gebouw. Startpunt is het opgeknapte Mercatorplein met de herbouwde toren van H.P. Berlage. Vervolgens voert Van Toorn ons onder meer langs de Loenermark in Noord en de Akbarstraat in Nieuw-West om ten slotte te eindigen op de zeedijk, in het hart van de stad. Het uiterlijk van de stad en het leven van de mensen die er wonen, die thema's keren in elk hoofdstuk terug en komen overeen met de twee doelstellingen die Het Oosten bijna honderd jaar heeft nagestreefd: het huisvesten van mensen die een zwakke positie op de woningmarkt hebben én bijdragen aan een prettig leefklimaat voor alle Amsterdammers. Vanaf 1911, toen het er vooral om ging de katholieke arbeiders van de Oostergasfabriek een goede woning te verschaffen, tot de ontwikkeling van IJburg en het opknappen van panden in de historische binnenstad.
HET RODE GELUK vertelt het verhaal van de Algemene Woningbouw Vereniging en de betekenis van de sociaaldemocratische idealen voor de Amsterdamse volkshuisvesting. Wie waren de bevlogen pioniers die in 1910 de AWV oprichtten om betaalbare, goede huizen voor arbeiders te bouwen? En hoe zijn hun opvolgers omgesprongen met de ontwikkelingen in de stad en de banden met de rode familie?
Aan de hand van gebeurtenissen en personen worden de wortels, zorgen en overwinningen beschreven van een woningcorporatie die onlosmakelijk verbonden is met de Amsterdamse geschiedenis. Maar hier speelde zich in de oorlog ook een drama af, toen alle Joodse bewoners werden weggevoerd. Het 'pleintje' wordt in dit boek uitvoerig beschreven, maar de geschiedenis van de AWV voert ons ook naar de Staatsliedenbuurt, de Kinkerbuurt, Nieuw-West en de Nieuwemarktbuurt. En natuurlijk naar het verzorgingshuis voor oudere sociaaldemocraten, het Willem Dreeshuis in de Watergraafsmeer, want in het bouwen voor bijzondere groepen heeft de AWV altijd een voortrekkersol gespeeld.
Beide boeken zijn geillustreerd .
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.