Hub. Hubben - Ontwerp: Total Design

Schrijver:
Titel: Ontwerp: Total Design
ISBN: 9789066110021
Taal: Meertalig
Uitgever: Inmerc bv
Bijzonderheden: 1989
Prijs: € 35,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Total Design, the 80s can be seen as the follow-up from Design ? Total Design. The second book of Total Design is characterized by strong pertness. In this issue Volkskrant editor Hub Hubben was given total freedom for his vision as a professional outsider. Hubben offers a critical view on the ideas and design of Total Design and takes the readers through different aspects of the design process by showing design examples from companies like Randstad, ECT, PTT, and the Willemswerf.

Ben Bos
Jelle van den Toorn Vrijthoff


Total Design
Total Design (sinds 2000 Total Identity) is een Nederlands multidisciplinair ontwerpbureau. Het bureau werd opgericht in januari 1963

Bedrijfsgeschiedenis
De Associatie voor Total Design NV werd in 1963 opgericht door de ontwerpers Wim Crouwel, Friso Kramer en Benno Wissing, met zakelijke en economische inbreng van de broers Paul en Dick Schwarz. Een andere man van het eerste uur was Ben Bos. Uit de naam van dit ontwerpbureau spreekt de ambitie die de oprichters voor ogen stond: alle vormen van ontwerpen onder één dak.

Total Design verzorgde jarenlang affiches voor musea zoals het Stedelijk Museum en Boijmans van Beuningen. Daarnaast hield Total Design zich bezig met de bewegwijzering van instellingen zoals ziekenhuizen en luchthavens. Ook was Total Design verantwoordelijk voor het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling van 1970 in Osaka.

In 1992 werd een Belgisch bijkantoor opgericht te Brussel. In 1999 werd dit kantoor onafhankelijk waarbij de naam werd gewijzigd in Total Design Belgium.

In 2000 werd de naam gewijzigd in Total Identity.

Opdrachten en resultaten
Het bureau is onder meer bekend door het ontwerp van het nieuwe telefoonboek in het midden van de jaren zeventig van de twintigste eeuw.

Trivia
In 1976 categoriseerde Renate Rubinstein in Vrij Nederland de ontwerpen van postzegels van de hand van Wim Crouwel als de nieuwe lelijkheid.
Een veelgehoorde bijnaam voor het bureau is Total Decline (Totale ondergang).
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Hub. Hubben - Ontwerp: Total Design

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Mika Ela

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Mika Ela
  • Na uw bestelling ontvangen u en Mika Ela een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Mika Ela vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Mika Ela kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.