Good Beer Guide Belgium Voorwoord door Tim Webb - Antwerpen Bie

Schrijver:
Titel: Antwerpen Bierstad, 8 eeuwen biercultuur.
Uitgever: , , 2011
Bijzonderheden: Hardback, 297x245mm, 290p, throughout colour illustrations, Dutch (NL) edition . ISBN 978905325327413.
Prijs: € 39,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Ondersteund door De Koninck, Het Antwerps Biercollege, Het Genootschap voor Antwerpse Geschiedenis. Een hebbeding voor wie houdt van diepgravend onderzoek naar het verleden. Omdat bier doorheen de eeuwen steeds een wezenlijk onderdeel vormde van onze levenswijze, wordt het boek veel meer dan een bierbijbel. Het is een doorleefde schets van het sociale en economische leven in de stad en de onmiddellijke omgeving. Hoewel Antwerpen vandaag slechts een stadsbrouwerij kent, is het ooit wel anders geweest. We weten zeker dat er reeds van in de dertiende eeuw in deze stad gebrouwen werd. Dit was zeer kleinschalig en volstond niet voor de lokale bewoners. Ook was er, door de vervuiling en verzilting van de ruien, een continu gebrek aan drinkwater en bij uitbreiding, brouwwater. Tijdens de Antwerpse gouden zestiende eeuw zorgde de urbanist Gillebert Van Schoonbeke niet alleen voor een flinke uitbreiding van de stad maar bouwde hij nieuwe brouwerijen rondom het Waterhuis, het huidige Museum Brouwershuis. Meteen werd Antwerpen een bierexporteur en de stad zou een belangrijke producent blijven tot op heden, klaar om haar mannetje te staan in een geglobaliseerde biermarkt. Dat hierbij de concurrentie van het omringende platteland niet steeds op prijs werd gesteld, komt ook ruimschoots aan bod. Daarnaast heeft dit boek aandacht voor de tempels van bierconsumptie - de herbergen - en voor de wijze waarop men naar bierconsumptie keek in de schilderkunst in de zestiende en de zeventiende eeuw. Antwerpen Bierstad: acht eeuwen biercultuur, is een boek om steeds weer opnieuw ter hand te nemen en zich te verbazen over ons rijk bierverleden in de Scheldestad en ver daarbuiten.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Good Beer Guide Belgium Voorwoord door Tim Webb - Antwerpen Bierstad, 8 eeuwen biercultuur.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.