VAN KEULEN, E.O. ; - GEKROONDE LOOTSMAN,

Schrijver:
Titel: GEKROONDE LOOTSMAN,
Uitgever: Antwerpen , De Vries ,
Bijzonderheden: Gebonden, 104pp. ISBN 9789061943976.
Prijs: € 40,50
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Dit boek geeft een thematisch overzicht van de geschiedenis van de firma Van Keulen. Deze was onder de naam `De Gekroonde Lootsman` gedurende ruim tweehonderd jaar gevestigd in een pand op de hoek van de Nieuwe Brugsteeg in Amsterdam, recht tegenover waar nu het Victoria Hotel gevestigd is. Van hier uit verkochten de opeenvolgende generaties van dit geslacht kaarten, zeevaartkundige instrumenten en boeken, kortom alles wat `voor de zeevaerdt van nut is`. In de negentiende eeuw veranderde het karakter van het bedrijf. De nadruk werd verlegd van productie naar verkoop. Daarnaast werd het assortiment uitgebreid met buitenlandse uitgaven. Door de overgang van zeil- naar stoomvaart daalde het aantal schepen en zeevarenden en daarmee ook het aantal afnemers van kaarten, instrumenten en boeken waardoor de firma in 1885 werd beeindigd. Na een algemene inleiding wordt in het eerste hoofdstuk de ontwikkeling van zeekaarten en zeeatlassen van de firma Van Keulen behandeld. In het tweede hoofdstuk komen de boeken aan bod en in hoofdstuk drie de instrumenten. Het laatste hoofdstuk behandelt de firma Van Keulen in de negentiende eeuw. Nieuw.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:00 en 3:20 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.