Frye, Johan - Haven in de mist. Jan Kolder, de stille held van

Schrijver:
Titel: Haven in de mist. Jan Kolder, de stille held van De Bult in Groningen.
Taal: Nederlands
Uitgever: Elikser
Bijzonderheden: 2011, softcover, 307 pag, over verzet in Oost Groningen, NIEUW boek
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 24,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'Haven in de mist' speelt in het laatste oorlogsjaar en is gebaseerd op historische feiten, waarbij het scenario telkens wisselt tussen Amsterdam en Oost-Groningen. Vader en moeder Frye nemen in het door honger geplaagde Amsterdam het dramatische, maar onontkoombare besluit om hun twee kinderen in Oost-Groningen onder te brengen. Daar zijn ze veilig en er is genoeg te eten. Ze komen terecht in het Groningse De Bult, op de boerderij van Jan Kolder. Deze boer, gesteund door zijn vrouw Aaltje, speelt een actieve rol in het verzet, onder andere door grote groepen mensen te verbergen. De rol van verraders om hem heen, het steeds bruter optreden van de vijand en de noodzaak zijn geheime activiteiten ook voor zijn gezin verborgen te houden, betekenden voor hem een zware last. Hij trok zich het lot van anderen aan, die hij met grote moed en door zijn buitengewone slimheid bescherming bood, maar wenste tegelijkertijd anonimiteit voor zichzelf. De auteur Johan Frye besloot om deze "stille" held toch naar voren te halen omdat hij vindt dat het prachtige voorbeeld van zo'n principieel en krachtig mens niet verloren mag gaan.
'Haven in de mist' is een vloeiend verhaal, met een authentieke basis. Het leest als een trein en is behalve informatief en beeldend, soms zeer ontroerend.
Verder lezen

Verkenner uit Hoogezand

zakelijk

Logo Verkenner

*** de boekenwebshop van Bevrijdingsmuseum Noord Nederland *** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden *** kijk ook eens op onze website ***

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Frye, Johan - Haven in de mist. Jan Kolder, de stille held van De Bult in Groningen. Frye, Johan - Haven in de mist. Jan Kolder, de stille held van De Bult in Groningen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Verkenner

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Verkenner
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bevrijdingsmuseum Noord Nederland
    Kamer van Koophandel nummer: 58923985
    NL853240528B01
    www.bevrijdingsmuseumnoordnederland.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Verkenner een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Verkenner vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Verkenner kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.