VAN SPEYBROECK, Daan en GEMERT, Annie; - OPVOEDEN IN SCHOONHEID

Schrijver:
Titel: OPVOEDEN IN SCHOONHEID. INSTITUUT VAN DE URSULINEN IN ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER,
Uitgever: Nl, Gemert/ De Wintertuin, 2011
Bijzonderheden: 30 fotokaarten, in blauwe map geillustreerd, 275 x 335mm. ISBN 9789080695801.
Prijs: € 49,50
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Bijzondere publicatie met foto's van de interieurs van het Instituut van de Ursulinen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. De indrukwekkende interieurs in art-nouveaustijl uit de periode 1900-1925 herinneren aan de tijd dat dit omvangrijke schoolgebouw dienst deed als meisjeskostschool. Van 1841 tot 1989 brachten vele generaties binnen en buitenlandse meisjes uit gegoede milieus hun kostschooltijd door in deze ideale school. Deze map bevat een bundeling van 30 foto-kaarten op groot formaat van 27,5 x 33,5 cm. De publicatie "Opvoeden in schoonheid" heeft een mooi verzorgde vormgeving, prachtig drukwerk en is daardoor bijzonder en exclusief. De kleurenfoto's geven een indruk van de interieurs van het instituut van De Ursulinen zoals: de wintertuin, gangen, pianogalerij, refters,kapel en de eretrap. Meer informatie over de publicatie en foto's vindt u op : www.olvwaver.be In 1900 bouwde het instituut een prachtige wintertuin in art nouveau. Het was een waardige ontvangstruimte voor de vooraanstaande bezoekers van honderden inwonende meisjes. Nog altijd wordt men bij eeen bezoek aan de wintertuin verrast door het feeerieke licht- en kleurenspel van de indrukwekkende koepel. Ook de meubels, vloeren, wanden en zijgalerijen dragen bij tot de schitterende harmonie van de wintertuin. Naast de wintertuin kregen heel wat andere ruimten erkenning, waaronder de Ursulazaal, de pianogalerij, de Alpenzaal en de feestrefter. Ook de kloosterkerk in zandsteen en neogotisch ornaat is een indrukwekkend monument. "On y revient toujours" luidde het toenmalige motto van het instituut. Breng het Ursulineninstituut en de wintertuin een bezoek en je zal ontdekken waarom! Nieuw.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

VAN SPEYBROECK, Daan en GEMERT, Annie; - OPVOEDEN IN SCHOONHEID. INSTITUUT VAN DE URSULINEN IN ONZE-LIEVE-VROUW-WAVER,

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.