Bruno Notteboom en Dirk Lauwaert. Vormgeving: Gert Dooreman - E

Schrijver:
Titel: Edmond Sacre. Portret van een Stad , Gent 1851- 1921
Uitgever: , mercaterfonds - fondsmercator / S.T.A.M., Gent , 2011
Bijzonderheden: Hardback, 325x245mm, 256p, 185 colour illustrations, Dutch (NL) (English/ French) edition . ISBN 978906153355913.
Prijs: € 39,50
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
De Gentse fotograaf Edmond Sacre (1851-1921) liet een zeer divers oeuvre na met (groeps)portretten, landschappen, straatbeelden en opnames van gebouwen en evenementen. Zijn foto's tonen de grondige transformatie van Gent rond de vorige eeuwwisseling. In het centrum werden hele huizenblokken gesloopt voor de aanleg van nieuwe straten en pleinen en het vrijmaken van de historische monumenten. De stadsrand verloor zijn landelijk karakter door de oprukkende verstedelijking. Dit project onderzoekt de relatie tussen beeldvorming en verandering van de stad aan de hand van Sacre's foto's. Een prachtig boek, vormgeving van Gert Dooreman, van auteurs Bruno Notteboom en Dirk Lauwaert, met een speciale afwerking en een schitterende cover. Dit is niet alleen voor fotografie geinteresseerden een must have. Het is daarnaast vooral voor de Gentenaars een boek over de geschiedenis van hun stad. Il y a cent ans, Gand a connu un grand nettoyage. Des pates de maisons entiers ont ete abattus, de nouvelles rues et places ont ete amenagees et les monuments historiques ont retrouve leur visibilite. Gand s'est donne un tout nouveau visage : fini l'ecrasant chaos, vive l'ordre ! Ce Gand nouveau, Edmond Sacre (18511921) l'a enregistre a travers de nombreux portraits, paysages, vues de rues, edifices et evenements festifs. Rien n'est pris a la sauvette : les vues sont realisees posement, de facon reflechie. Ses portraits sont comme des natures mortes. Ses vues urbaines montrent des rues et des places vides. Sacre se consacre a la Grande Histoire, plutot qu'aux soucis du jour. La ville est debarrassee du bruit de la vie quotidienne. Avec resumes en francais et anglais.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Bruno Notteboom en Dirk Lauwaert. Vormgeving: Gert Dooreman - Edmond Sacre. Portret van een Stad , Gent 1851- 1921

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.