Kuiper, Jacob & Otten, Harry - Zonsverduistering. De eclips van

Schrijver:
Titel: Zonsverduistering. De eclips van 11 augustus 1999
ISBN: 9789018011574
Taal: Nederlands
Uitgever: ANWB
Bijzonderheden: Paperback; 1999; 143pp.; Conditie: Goed Dit boek is het meest geschikt voor mensen die de praktische tips op 11 augustus 1999 in de praktijk willen brengen. Ook scholieren die voor "Algemene natuurwetenschappen" materiaal nodig hebben, zullen met dit
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
11 augustus 1999: Vlak bij Nederland en België valt een volledige zonsverduistering te bewonderen, een natuurervaring die door weinig andere overtroffen kan worden. Heel even verandert dag in nacht. Wie het eens beleefd heeft, vergeet dit nooit meer. Dat geldt ook voor de auteurs van dit boek, Jacob Kuiper en Harry Otten.

Zij leggen uit wat een eclips precies is, blikken terug op historische eclipsen en geven tal van tips om optimaal van dit spektakel te kunnen genieten.

Dit boek, mede mogelijk gemaakt door ANWB en Meteo Consult, bevat:

- De ideale lokaties
- Veiligheidsmaatregelen
- Reacties van de natuur
- Fotografie en video
- Het eclipspad
- Overnachtingsadressen
- Reizen naar en in de eclipszone
- Wat is er te zien?
- Eclipsen in het verleden
Recensie(s)
Dit boek gaat over het verschijnsel zonsverduistering. Wat veroorzaakt de zonsverduistering? Wat is er te zien? Hoe reageren het weer, planten en dieren? Waar moet je zijn en wat moet je doen om de zonsverduistering van 11 augustus 1999 te zien en te fotograferen? Deze vragen worden beantwoord. Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis en voor randverschijnselen, zoals de commercie rond zonsverduisteringen. Met een verklarende woordenlijst, een register en een lijst met weer- en sterrenkundige organisaties. De hoofdauteurs, Jacob Kuiper en Harry Otten, zijn meteorologen. Prof.dr. C. de Jager, sterrenkundige, schreef een voorwoord en een paragraaf over de corona. Het materiaal wordt levendig en enthousiast gepresenteerd. Soms leidt dit enthousiasme tot een overdaad die wat amateuristisch overkomt, het lijkt alsof elk randverschijnsel aandacht mag krijgen. Dit boek is het meest geschikt voor mensen die de praktische tips op 11 augustus 1999 in de praktijk willen brengen. Ook scholieren die voor "Algemene natuurwetenschappen" materiaal nodig hebben, zullen met dit boek uit de voeten kunnen. Na 11 augustus 1999 nog bruikbaar als inleiding tot het verschijnsel zonsverduistering.
(Biblion recensie, Dr. H.J.M. van Bemmel.)
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kuiper, Jacob & Otten, Harry - Zonsverduistering. De eclips van 11 augustus 1999

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.