boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Lagrou, Patrick - Het dolfijnenkind

Schrijver:
Titel: Het dolfijnenkind
ISBN: 9789020883879
Taal: Nederlands
Uitgever: Malmberg Den Bosch
Bijzonderheden: 1999. pb, 157 pag. Boektoppers in goede staat Als Marijn op een dag met de school een dolfinarium bezoekt, gebeurt er iets heel vreemds. Voor hij het goed en wel beseft, duikt hij in het water en zwemt hij met de dolfijnen mee alsof hij nooit iets a
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Als Marijn op een dag met de school een dolfinarium bezoekt, gebeurt er iets heel vreemds. Voor hij het goed en wel beseft, duikt hij in het water en zwemt hij met de dolfijnen mee alsof hij nooit iets anders in zijn leven heeft gedaan. Zijn moeder beseft dat het hoog tijd wordt om Marijn voor dit gedrag een verklaring te geven. Ze vertelt een aantal zaken uit het verleden, ook al is dat pijnlijk voor haar. Een tijdje later vertrekken ze naar de Bahamas, waar Marijn is geboren, maar waar ook zijn vader op mysterieuze wijze is verdwenen. Voor eens en voor altijd willen ze de waarheid achterhalen.
Recensie(s)
De vader en moeder van Marijn bestudeerden dolfijnen op de Bahama's toen Marijn er twaalf jaar geleden geboren werd. Op dezelfde dag stierf zijn vader, maar het mysterie daarover is nooit opgelost. Samen met zijn moeder gaat Marijn in de vakantie naar Long Island en probeert daar de waarheid te achterhalen. Daarbij loopt hij een syndicaat van drugssmokkelaars voor de voeten. Wensvervullend avonturenverhaal dat veel informatie bevat over veel onderwerpen. Doordat de hoofdpersoon een intelligente, leergierige jongen is, komt al deze informatie heel natuurlijk over. Er wordt een bijna tastbaar beeld geschapen van het leven op een tropisch eiland. Hier en daar zijn wat dingen niet goed uitgewerkt, zo is er geen enkel taalprobleem en heeft de hoofdpersoon opeens een fiets op het eiland (terwijl zijn moeder bijna geen geld heeft). Ook de gebeurtenissen die gebaseerd zijn op of voortvloeien uit telepathisch contact tussen de hoofdpersoon en de dolfijnen worden goed verwoord. Goede woordkeus met maar af en toe wat houterig taalgebruik, veel spreektaal. Redelijk goede karaktertekening. Met kaart van de Atlantische Oceaan en omringende landen op de schutbladen.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Lagrou, Patrick - Het dolfijnenkind