Alessi, Alberto - De droomfabriek - Alessi vanaf 1921

Schrijver:
Titel: De droomfabriek - Alessi vanaf 1921
ISBN: 8003299305711
Taal: Nederlands
Uitgever: Electa / Alessi -
Bijzonderheden: ongelezen jr 1998 pb. 128pag. Rijk geillustreerd met fraaie foto's in kleur van objecten en ontwerptekeningen. Met uitgebreide literatuurlijst.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Alberto Alessi leidt ons langs mensen, voorvallen, voorwerpen en producten van de historische fabriek vna het 'Bel Design' en toont ons hoe in de wereld van huishoudelijke artikelen achter ieder voorwerp een klein of groot avontuur, een creatieve of technische uitdaging schuilgaat.
Recensie(s)
Overzicht van geschiedenis en productie van de beroemde Italiaanse firma Alessi en haar samenwerking met internationaal vooraanstaande designers voor de ontwerpen van huishoudelijke voorwerpen in metaal, kunststof, hout en keramiek, geschreven in de ik-vorm door de huidige directeur van het in 1921 opgerichte familiebedrijf. Na de inleiding wordt in chronologische volgorde de ontwikkeling geschetst met vanaf de jaren zeventig de samenwerking met prominente kunstenaars, architecten en ontwerpers als Sottsass, Sapper, Castiglioni, Mendini, Rossi, Graves, Starck, Mari, Giovannoni en Venturini. Ook aandacht voor de heruitgave van enkele klassiekers van Dresser, Saarinen, Brandt en Colombo en de activiteiten van de Design werkplaats en het zeer recent geopende Alessi Museum. Rijk geillustreerd met fraaie foto's in kleur van objecten en ontwerptekeningen. Met uitgebreide literatuurlijst. Een handzaam, aardig vormgegeven, schappelijk geprijsd boek met veel mooie plaatjes: modern design voor een breed publiek.

(NBD|Biblion recensie, Hillie Smit.)
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alessi, Alberto - De droomfabriek - Alessi vanaf 1921

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.