Summers, Anthony - Het J. Edgar Hoover dossier; de ontmaskering

Schrijver:
Titel: Het J. Edgar Hoover dossier; de ontmaskering van een FBI-directeur; vert. (uit het Engels) door Pieter Janssens.
Taal: Nederlands
Uitgever: M & P
Bijzonderheden: 1993/1e dr./688 p./foto's/paperback/als nieuw
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het 'J. Edgar Hoover dossier', door de Ierse journalist en auteur Anthony Summers, is het eerste boek dat het publieke en privéleven van deze 'Amerikaanse held' genadeloos blootlegt. Summers interviewde meer dan 800 mensen die op enigerlei wijze in contact stonden met Hoover.
Bovendien was hij dank zij de 'Freedom of information Act' in staat duizenden nooit eerder vrijgegeven stukken te bestuderen en te gebruiken. Op basis van deze informatie creëerde hij een portret van een legendarische figuur die met zijn onbeschaamde gedrag het publieke vertrouwen gewetenloos misbruikt.

J. EDGAR HOOVER WAS HOMOSEKSUEEL EN TRAVESTIET.

De mafia had het bewijs hiervoor in handen en kon zo het onderzoek naar de georganiseerde misdaad door de FBI stilleggen. Hoover ontkende zelfs dat er in Amerika een mafia bestond.
* J. Edgar Hoover misbruikte de FBI-faciliteiten voor eigen doeleinden en nam smeergelden aan van bevriende oliemagnaten.
* J. Edgar Hoover negeerde een waarschuwing over de aanval op Pearl Harbour in 1941.
* J. Edgar Hoover gebruikte zijn informatie over de 'rokkenjager' John F. Kennedy - hij bezat diverse geluidsopnamen waarop de seksuele uitspattingen van de president te horen waren - om Lyndon B. Johnson tot vice-president te laten benoemen. Ook voorkwam hij hiermee zijn ontslag tijdens de Kennedyperiode.
* J. Edgar Hoover ondermijnde het onderzoek naar de moord op John F. Kennedy Summers legt in dit boek een netwerk bloot dat een schrijnend licht werpt op de moord op John F. Kennedy.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.