boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Donnelly, Peter - DIANA : Prinses van het volk

Schrijver:
Titel: DIANA : Prinses van het volk
ISBN: 9789062489503
Taal: Nederlands
Uitgever: Zuid Boekproducties -
Bijzonderheden: 1997 Softcover, rijk geïll., 137pp. - als nieuw ! De vele mooie, op mat glanzend papier afgedrukte kleurenfoto's maken het bovendien tot een mooi fotoboek.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Diana werd beschermvrouwe van The Leprosy Mission in 199O, nadat ze een lepraziekenhuis had bezocht ondanks negatieve adviezen en afbrekende kritiek. Lepra is niet alleen mentaal en fysiek schadelijk voor de gezondheid, maar wordt al te vaak gezien als een vloek van de goden, waardoor slachtoffers van de ziekte verschoppelingen worden. Aangezien Diana zelf regelmatig het slachtoffer van lichamelijke en emotionele pijn was, toonde ze extra medeleven voor al diegenen die op soortgelijke wijze leden. Ze was charismatisch, geestig en bovenal een vrouw met buitengewoon veel medeleven. Dat bewees ze in de schijnwerpers en, veel vaker, ook als er geen camera's of verslaggevers aanwezig waren. In Harare kreeg ze eens een rondleiding door een ziekenhuisvleugel van The Leprosy Mission, toen ze een patiënte met misvormde handen met behulp van een naaimachine een jurk zag naaien. Ze informeerde bij mij naar de naaiende vrouw en een afdelingsverpleegster antwoordde: "Ze is hier als melaatse gekomen
Toon minder
Recensie(s)
In kleurenfoto's en tekst wordt niet alleen het leven, maar ook (kort) het ongeluk en de begrafenis beschreven van Diana, Prinses van Wales (1961-1997), de vroegere echtgenote van de Britse kroonprins Charles. Er zijn hoofdstukken gewijd aan haar moeilijke jeugd als kind van gescheiden ouders tot aan haar huwelijk met de prins in 1981, aan dit huwelijk tot de scheiding van tafel en bed in 1992, aan haar leven daarna, aan haar liefdadigheidswerk en de manier waarop ze de harten van de mensen bereikte, aan de laatste maanden van haar leven, aan het fatale ongeluk op 31 augustus 1997 en de reactie van de wereld daarop, gevolgd door een sobere beschrijving van haar begrafenis. De journalist van de Britse krant Daily Mail heeft een sober, bij de omstandigheden passend verslag van Diana's leven, dood en begrafenis geschreven. Doordat hij zonder enige sensatiezucht reëel schrijft over Diana en de rol die zij speelde in de wereld en in de koninklijke familie, valt dit boek in positieve zin op tussen de vele, vaak in haast samengestelde gelegenheidsuitgaven over de prinses. De vele mooie, op mat glanzend papier afgedrukte kleurenfoto's maken het bovendien tot een mooi fotoboek. Omslagfoto in kleur van de prinses.
(Biblion recensie, Drs. M.A.H. de Swart.)
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Donnelly, Peter - DIANA : Prinses van het volk