MARTENS, DIRK. - Thuis is een monument. Leven in beschermd erfg

Schrijver:
Titel: Thuis is een monument. Leven in beschermd erfgoed in Vlaanderen.
ISBN: 9789058267382
Uitgever: Leuven; Davidsfonds;
Bijzonderheden: 2010; z.d.; 191 pag.; foto's: Stefan Dewickere; gebonden.
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Veel beschermde monumenten in Vlaanderen zijn gewoon bewoond. Laat je verrassen door de grandeur van grafelijke kastelen of door de sobere charme van oude herenhuizen. Beleef de authenticiteit van wonen in een watermolen of pastorie en geniet van de rust in een kluis of abdij.
Dirk Martens klopte aan bij enkele bewoners en hun beschermd monument. Stuk voor stuk huizen met een ziel, die de bewoners soms moeten delen met geesten uit het verleden. Dure restauraties, vochtproblemen, tocht en koude: leven in een beschermd monument is niet altijd een pretje. Maar dat weegt niet op tegen het privilege om te ‘huizen’ in een huis met een verhaal. Maak kennis met de passie van de huidige bewoners die van een oud huis opnieuw een thuis hebben gemaakt. Hun inspanningen redden ons waardevol erfgoed van verval en verwaarlozing.
Een mooi en origineel verhalenboek met prachtige foto’s van de bekende fotograaf Stefan Dewickere. De foto’s geven een reële inkijk in hoe men ‘thuis’ kan zijn in een monument. Auteur Dirk Martens is journalist bij Het Nieuwsblad. Bij Davidsfonds/Leuven verschenen van hem het prestigieuze naslagwerk Schoonheid van toen. Antiek in de Lage Landen 800-1958 en de bundel Op een kier. Markante verhalen achter historische gebouwen.
Verder lezen

De boekenzolder uit Sellingen

Logo De boekenzolder

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij De boekenzolder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met De boekenzolder
  • Na uw bestelling ontvangen u en De boekenzolder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van De boekenzolder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • De boekenzolder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.