Croes - van Delden , J . F . [ isbn 9789020205909 ] 1721 - 032

Schrijver:
Titel: 032 ) Symboliek van Sprookjes . ( Ankertje . )
ISBN: 9789020205909
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh - Hermes . ( Ankertje . ) ( Alleen staat er wel een naam in het schutblad geschreven maar is voor de rest als nieuw. )
Bijzonderheden: Paperback in bijna als nieuwe staat - 1721 - 4e dr 1995 - 96 p - 100 gr
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het feit dat sprookjes een eeuwenlang leven beschoren is, bewijst hun grote waarde. Net als in vele mythen ligt in sprookjes een diepe symboliek verborgen. Het is fascinerend om deze symboliek te ontdekken. Bekende en onbekende sprookjes krijgen opeens een heel andere betekenis. Wij herkennen de psychologische structuur van de mens, zijn ontwikkelingsgang en inwijdingen door het leven.

Behandeld worden ondermeer Klein Duimpje, Roodkapje, Assepoester, Sneeuwwitje, De gouden vogel, Het meisje zonder handen, De kikkerkoning of IJzeren Hein, De trouwe Johannes, De twaalf broeders, Broertje en zusje, De drie veren en De twee broeders. De diepe achtergrond en de verborgen wijsheid van deze sprookjes zullen iedere lezer fascineren.

Een interessante inleiding geeft historische en psychologische achtergronden, een definitie van wat een verhaal tot sprookje maakt en de persoonlijke uitgangspunten van de schrijfster, zodat duidelijk wordt hoe de symboliek tot juist deze verklaring leidt. Een uitgangspunt is bijv. de vooronderstelling dat verschillende personen in een sprookje verschillende aspecten van een mens voorstellen. Er worden 19 sprookjes van Grimm behandeld, naar het eind van het boek toe steeds globaler. Het boekje is smal van formaat; vrij kleine letter; donkere, maar sfeervol en goed getekende illustraties.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

Logo DE ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Croes - van Delden , J . F . [ isbn 9789020205909 ] 1721 - 032 ) Symboliek van Sprookjes . ( Ankertje . )

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
 • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.