Cremer, Jan - De Hunnensaga, 3 delen

Schrijver:
Titel: De Hunnensaga, 3 delen
Taal: Nederlands
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: 1984 Paperback 3e Deel 1: Oorlog, 11-490 pp; Deel 2: Bevrijding, 503-969 pp; Deel 3: Vrede, 983-1535 pp; Cremer slaagt er met dit boek in, ondanks de ongeloofwaardigheid dat een kleuter dit alles kon waarnemen, een zowel boeiend als sociaal-cultureel
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Dit driedelig boek van een van Nederlands meest opzienbarende auteurs kreeg destijds terecht de ondertitel "Hunnensaga" mee. In 1000 stukken over ruim 1500 pagina's schildert de auteur onverbloemd niet alleen het leven in bezet Twente in de Tweede Wereldoorlog, maar vertelt hij ook het verhaal van zijn Hongaarse moeder die haar kind moest opvoeden in een uiterst vijandige omgeving, en trekt daarnaast nog een parallel met de Hunnen. Dit volk, dat rond het eerste millennium dreigde nogmaals het westen van Europa te overspoelen, wordt door Cremer als spiegel voorgehouden van het optreden van zowel Duitsers, geallieerden, collaboratie en verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. De bevolking van Enschede wordt beschreven als een uiterst achterlijk proletariaat. Cremer slaagt er met dit boek in, ondanks de ongeloofwaardigheid dat een kleuter dit alles kon waarnemen, een zowel boeiend als sociaal-cultureel belangrijk literair werk te creëren.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Cremer, Jan - De Hunnensaga, 3 delen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenbinder

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met boekenbinder
  • Na uw bestelling ontvangen u en boekenbinder een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van boekenbinder vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • boekenbinder kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.