Finkelstein, Norman - De Holocaust-industrie. Bespiegelingen ov

Schrijver:
Titel: De Holocaust-industrie. Bespiegelingen over de exploitatie van het joodse lijden
ISBN: 9789053302934
Taal: Nederlands
Uitgever: Mets en Schilt
Bijzonderheden: 2000, hardcover, stofomslag, 160 blz. goed
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Norman Finkelstein heeft onmiskenbaar een contraversieel boek geschreven. Het behelst een aanklacht tegen de Holocaust-industrie. De auteur richt ? mede ter nagedachtenis aan zijn ouders, overlevers van Madjanek en Auswitz ? zijn pijlen op de vulgarizatie van de Holocaust, op de kitsch en oplichterij in geschiedschrijving en literatuur, en op het afpersen door Amerikaanse joodse organisaties van Europese instellingen , uit naam van behoeftige slachtoffers die er vaak genoeg geen cent van zouden zien.
Dit boek is een ontleding van hoe het zover heeft kunnen komen. Volgens de auteur ligt het begin van de Holocaust- industrie bij de Zesdaagse oorlog (1967) tussen Israël en de Arabische landen. Voordien speelde Israël in de Midden-Oostenpolitiek van de V.S. niet zo?n grote rol, maar de fenomenale zege van de joodse staat op de Arabische overmacht maakte het tot een aantrekkelijke bondgenoot in de ban van de Koude Oorlog verkerende VS.Deze politieke omzwaai creëerde enorme mogelijkheden voor de Amerikaanse joodse organisaties, die hun nieuwe status versterkten met een op de herinnering aan de Holocaust gebaseerde morele superioriteit.

Dit markeerde het begin van de verwording van de herinnering aan de Holocaust. Hoe het deze verwording voorts verging, vindt de lezer in dit boek.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7 euro bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Finkelstein, Norman - De Holocaust-industrie. Bespiegelingen over de exploitatie van het joodse lijden

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.