Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

alther, lisa - andere vrouwen

Schrijver:
Titel: andere vrouwen
ISBN: 9789025456610
Taal: Nederlands
Uitgever: pandora .
Bijzonderheden: 1995,pocket, Het wisselend perspectief van Caroline en Hannah geeft een aardig beeld van de relatie tussen psychologe en cliënte en geeft het moeizame proces weer van een vrouw die zichzelf leert accepteren.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Caroline Kelly heeft alles geprobeert: huwelijk, kinderen en echtelijke trouw, activisme, feminisme en God; sex, werk, alcohol, drugs en echte liefde. Allemaal aardig voor een tijdje, maar op den duur onbevredigend. Steeds weer gaapt de leegte, en deze keer zwarter dan ooit: het enige dat er nu nog op zit is...therapie. Andere Vrouwen is het geestige en gevoelige relaas van Carolines therapie, met alle valkuilen en ontgoochelingen, lichtpuntjes en inzichten die erbij horen. We zien hoe Carolines aanvankelijke vijandigheid tegenover haar therapeute plaats maakt voor genegenheid en vertrouwen.
Recensie(s)
Deze roman is het verslag van een depressie en de worsteling van een vrouw om daaroverheen te komen. Caroline, 35 jaar, verpleegster, gescheiden, moeder van twee kinderen, heeft een moeizaam verlopende verhouding met een collega-verpleegster. Haar ouders waren altijd zo druk met liefdadigheid bezig dat ze geen oog hadden voor de behoeften van hun eigen dochter. Sindsdien heeft Caroline steeds veel moeite gedaan om aardig gevonden te worden, maar haar relaties zijn steeds stukgelopen. Dit, plus het feit dat ze de ellende van de hele wereld op haar schouders torst en ze haar lesbisch-zijn nog niet helemaal heeft aanvaard, heeft bij haar gevoelens van verlating, schuld en angst opgewekt. Ze gaat in therapie bij Hannah, een vrouw van middelbare leeftijd, succesvol psychologe, die ook het een en ander in haar leven te verduren heeft gehad. Het wisselend perspectief van Caroline en Hannah geeft een aardig beeld van de relatie tussen psychologe en cliënte en geeft het moeizame proces weer van een vrouw die zichzelf leert accepteren.
Verder lezen

boekenbinder

Logo boekenbinder

De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum, etnografica en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Ieder weekend van 14.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

alther, lisa - andere vrouwen