A. M. Meyerman, D.P. Snoep ,Ch. Thiels - Adriaen van der Werff:

Schrijver:
Titel: Adriaen van der Werff: Kralingen 1659-1722 Rotterdam
Taal: Nederlands
Uitgever: Historisch museum Rotterdam
Bijzonderheden: 1973,1e druk,64 pp,pb,afbeeldingen,nieuw
Prijs: € 14,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Over de jeugd en leertijd van de schilder is weinig bekend. Over het kinderrijke molenaarsgezin uit Kralingen, waaruit hij afkomstig was, is alleen bekend dat dit gezin tot de gegoede stand behoorde. De vader van de kunstenaar had het zelfs tot schepen van Kralingen gebracht. De jonge Van der Werff komt in 1671 bij de kunstschilder Eglon Hendrik van der Neer te Rotterdam in de leer. Deze kunstschilder had grote invloed op de jonge Van der Werff, van hem nam hij de technieken van het fijnschilderen over.

In de jaren 90 ontmoet Van der Werff, Nicolaas Flinck, zoon van Govert Flinck. Deze neemt in 1696 Van der Werff mee naar Antwerpen, om daar Rubens en van Dijk te bestuderen. Hoewel Flinck een grote verzameling Rembrandt tekeningen bezat, is dit helemaal niet van invloed geweest op het werk van Van der Werff.

Tijdens het leven van Van der Werff verdween de Hollandse school met zijn typerende eigenschappen, en begon na een periode van bloei in de 18e eeuw het verval.

De expositie over zijn werk werd van 4 september t/m 31 oktober 1973 gehouden in het Historisch Museum, Korte Hoogstraat 31, te Rotterdam.
Verder lezen

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhandel Snoek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Snoek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Snoek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Snoek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekhandel Snoek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.