Boer, Johan Brand de & Jonkman, Willem - Militair gezag in Gron

Schrijver:
Titel: Militair gezag in Groningen. Groninger Historische Reeks 6.
Taal: Nederlands
Uitgever: Van Gorcum
Bijzonderheden: 1990, softcover, 323 pag, ruim geïll, foto`s, documenten, zw/w, registers, NIEUW boek
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 19,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Groninger Historische Reeks, 6

April '45. Door snel oprukkende geallieerde troepen werden grote delen van de provincie Groningen bevrijd. Rond de Martinistad stokt de opmars, maar na drie dagen van zware gevechten kan de vlag uit. Gevluchte eenheden van de Wehrmacht trekken zich inmiddels terug op de sterke stellingen in de Eemsmond. Na een week van heftige artilllerieduels geven zij zich ook daar over. Groningen is bevrijd.

Dit boek behandelt de periode april-oktober 1945 waarin het Militair Gezag de macht uitoefent. In hoeverre beïnvloeden de maatregelen van het Militair Gezag de gang van zaken en hoe ervaren de Groningers een en ander? Vanuit die vraagstelling wordt een groot aantal aspecten in ogenschouw genomen, zoals de verhouding met de burgerlijke overheden, de Binnenlandse Strijdkrachten en de Canadezen, de invloed op de wederopbouw, de problemen rond de internering en de zuivering van de 'foute' Nederlanders en de dagelijkse beslommeringen van de bevolking. De pas herwonnen vrijheid bleek beperkt van omvang.
Verder lezen

Verkenner uit Groningen

Logo Verkenner

*** de boeken worden voor rekening en risico van koper verzonden ***

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boer, Johan Brand de & Jonkman, Willem - Militair gezag in Groningen. Groninger Historische Reeks 6. Boer, Johan Brand de & Jonkman, Willem - Militair gezag in Groningen. Groninger Historische Reeks 6.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Verkenner

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Verkenner
  • Na uw bestelling ontvangen u en Verkenner een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Verkenner vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Verkenner kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.