Ko Goubert. - Meesterlijk zilver design, De Wolfersverzameling

Schrijver:
Titel: Meesterlijk zilver design, De Wolfersverzameling.
Uitgever: Gent, Design Museum., 2012
Bijzonderheden: Softcover, 133pp., 29.5x21cm., talrijke ills. in kleur en z/w., nieuw.
Prijs: € 22,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
In dit boek wordt uitvoerig ingegaan op de verzameling Wolfers. De grootste aandacht gaat uit naar het oeuvre van Philippe Wolfers, ongetwijfeld de belangrijkste Belgische designer van zilverwerk in de periode 1885-1930. Het Design museum Gent bezit een behoorlijk uitgebreide verzameling ontwerpen van het Huis Wolfers. Aan de hand hiervan kan duidelijk worden geillustreerd hoe de zilverkunst van het derde kwart van de 19de eeuw tot voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog wist te evolueren. Topontwerpen zoals 'Le Maraudeur', een prachtig toiletstel, de bekers 'Monnaie du Pape' en 'Magnolia' en 'Gioconda' zijn in de permanente collecties gepresenteerd. bijdrage is van de hand van Ko Goubert, die als wetenschappelijk medewerker in de periode januari 2011-maart 2012 verbonden was aan het Design museum Gent. Het werkstuk zal zeker bijdragen tot een nog betere kennis van de art nouveau in Belgie en over de dynastie Wolfers in het bijzonder. Het project past perfect in het Europese project 'Partage Plus'. In het Cahier, dat 135 blz. telt, is elk object uit de museale collecties afgebeeld en uitvoerig toegelicht. Alle beschikbare documentatie werd geraadpleegd en verwerkt tot een echte inventariscatalogus. De objecten zijn chronologisch geordend in drie groepen: ontwerptekeningen, edelsmeedwerk en aanverwante disciplines en tot slot objecten gemaakt in opdracht van Philippe en Marcel Wolfers.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Ko Goubert. - Meesterlijk zilver design,  De Wolfersverzameling.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.