Mayer, J. Lens, B. / Willaert, P. - Lens°Ass Architects

Schrijver: Mayer, J. Lens, B. / Willaert, P.
Titel: Lens°Ass Architects
ISBN: 9789058563552
Taal: Nederlands
Uitgever: Stichting Kunstboek
Bijzonderheden: Geb. ed. 2010, nieuw.
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Bart Lens richt in 1995 een eigen bureau op, Lens°Ass Architecten. Hoewel hij zich aanvankelijk enkel toespitst op renovaties en verbouwingen, maken ambitieuze nieuwbouwprojecten steeds vaker deel uit van zijn werk. Recente opdrachten, zoals bijvoorbeeld het gerechtsgebouw van Hasselt en de renovatie, restauratie en uitbreiding van het gemeentehuis van Maldegem, de bouw van een basisschool in Sint-Gillis Brussel of de Droogloodsen in Kortrijk behoren tot het soort projecten dat in de toekomst steeds meer wordt geambieerd. Bart Lens weet ruimte, gebouw en invulling perfect met elkaar in balans te brengen. Expertise en ervaring verzekeren een innemend resultaat dat meer is dan de som van de deelcomponenten. Naast interieur en architectuur groeide productontwikkeling uit tot een belangrijke nevenactiviteit van Lens, vooral vanuit de ambitie om zijn uitgepuurde visie op architectuur optimaal in harmonie te brengen met zijn zin voor detail. Een zeer gesmaakt gamma schakelaars, de koepelvormige XXXL(amp) en de knusse badjassen voor de Belgische textielonderneming Santens illustreren alvast de geïntegreerde passie voor het ontwerpen. Dit gloednieuwe boek op groot formaat presenteert op indrukwekkende wijze het mooiste recente werk.

Zeven jaar na zijn eerste boek toont Bart Lens met zijn equipe Lens°Ass hoe de ingeslagen weg boeiende projecten kan opleveren.
Het formuleren van een zo helder mogelijk concept ligt aan de basis van elk ontwerp. Met een juiste materiaalkeuze en beheerste detaillering ontstaan creaties die rust en sereniteit uitstralen. Deze attitude levert geen opzichtigheid of spectaculaire beelden op, het is veeleer een zoektocht om tot een harmonische helderheid te komen in een wereld vol beeldpollutie. Het gaat niet om minimalisme, de ambitie is het bekomen van een intense eenvoud, van ruimtes waar het aangenaam is om te vertoeven.
De klare lijnvoering versterkt de pure emoties die ontstaan tussen de vormgeving en het licht. De grote zorg voor het interieur in al zijn facetten is een constante preoccupatie van Lens°Ass. Architectuur is meer dan een uitwendig beeld, de ruimtebeheersing van het interieur is van cruciaal belang.
Het boek toont een veelheid aan opdrachten: nieuwbouw, verbouwingen, interieurontwerpen, tot en met objecten zoals meubilair en lampen. Op elk schaalniveau wordt een basisidee geïntroduceerd, een thema als ruggengraat van het project. Ook bij de recente grote architectuurprojecten wordt vanuit een zelfde visie vertrokken
Verder lezen

boekenaanvullen

boekenaanvullen uit Wormerveer

Logo boekenaanvullen

Wij zijn gespecialiceerd in Nederlandse literatuur en vertaalde literatuur. Ook hebben we een uitgebreide collectie kinderboeken. Alles duidelijk op categorie op onze website www.boekenkastaanvullen.nl. Meerdere boeken in 1 bestelling drukken de portokosten.
Op al onze boeken indien direct vanaf onze website besteld 25% korting!!!!

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mayer, J.  Lens, B. / Willaert, P. - Lens°Ass Architects

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij boekenaanvullen

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
** Deze functie maakt gebruik van cookies
Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?
Registreer u vrijblijvend als koper!
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...