Klein, Aart - Amsterdam gefotografeerd 1944-1996

Schrijver:
Titel: Amsterdam gefotografeerd 1944-1996
ISBN: 9789074159135
Taal: Nederlands
Uitgever: Verbeelding, Uitgeverij De
Bijzonderheden: 1999, Ingebonden
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Verzendkosten: € 3,00 (binnen Nederland)
Meer info:
De in 1909 in Amsterdam geboren Aart Klein studeerde o.a. aan een technische avondschool architectuur, kwam na vervulling van zijn militaire dienstplicht bij Polygoon als persfotograaf en vormde tijdens de Duitse bezetting met zijn collega's Maria Austria, Henk Jonker en Wim Zilver Rupe de verzetsgroep 'Particam' ('Partizanen Camera'). Toen na de bevrijding de groep uiteenviel, maakte Klein fotoreportages van de wederopbouw en van bedrijven. Ook maakte hij buitenlandse reizen. Daaruit resulteerden fotoboeken zoals 'Delta, sleutel van Europa', 'Nederland wordt groter', 'De Amstel is er gelukkig nog' en 'Amsterdam, Rotterdam Tweesteden Rhapsodie'. De journalist H.J. Hofland schreef een inleiding tot zijn laatste bundel 'Amsterdam gefotografeerd 1644-1946' waarin hij een karakteristiek schetst van de fotograaf en diens werk. In 90 zwart-witfoto's toont Klein zich, behalve als een voortreffelijk technisch vakman, een gevoelig waarnemer van bevolking en stad met een blijkbaar wederzijdse beïnvloeding. De op ruim formaat en druktechnisch zeer verzorgde foto's, ogenschijnlijk van alledaagse mensen en situaties, onthullen bij nadere beschouwing steeds een boeiende diepere betekenis. Met beeldindex.
P.A. v.d. Ham.
Verder lezen

Bint uit Doorwerth

Logo Bint

Bint photoBooks on INTernet .........Photography is the visual medium of the modern world. As a means of recording, and as an art form in its own, it pervades our lives and shapes our perceptions...

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Klein, Aart - Amsterdam gefotografeerd 1944-1996

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Bint

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Bint
  • Na uw bestelling ontvangen u en Bint een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Bint vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Bint kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.