Harrison, Kathryn - Zeehondvrouw

Schrijver:
Titel: Zeehondvrouw
ISBN: 9789029072113
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2003, Paperback, 237 pp In zeer goede staat
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Bij bestelling van 4 boeken uit het boekwinkeltje Het Bureau,krijgt u het vierde boek met de laagste prijs gratis.(verzending van een postpakket van 4 boeken kost in de meeste gevallen evenveel als verzending van een postpakket van 1 boek )

In 1915 gaat Bigelow Greene naar Alaska om voor de Amerikaanse overheid een weerstation te bouwen in Anchorage. Daar vestigt hij zich te midden van bijna drieduizend mannen en een paar honderd vrouwen - op een plek waar de nachten twintig uur kunnen duren en het vaak bitterkoud is. De jonge wetenschapper wordt verliefd op een Aleoet-vrouw, een vrouw die nooit spreekt, hem niet lijkt te verstaan en weigert haar naam te onthullen. Langzamerhand raakt Bigelow geobsedeerd door deze vrouw, die door haar mysterieuze zwijgzaamheid de macht bezit om zijn leven voor altijd te vernietigen.
Recensie(s)

In 1915 reist de Amerikaanse weerkundige Bigelow Greene naar Alaska om in het stadje Anchorage temperatuurmetingen te verrichtingen. Daartoe bouwt hij een enorme vlieger die hem in het stadje een zekere reputatie verschaft. Al spoedig echter raakt hij totaal geobsedeerd door een zwijgzame vrouw van het Alaskaanse Aleoet-volk, die hem wel in haar bed maar niet in haar hart laat. Op een dag verdwijnt ze spoorloos, en vanaf dat moment begint Bigelow aan lager wal te raken. Deze verhaallijn is doorsneden met fraaie beschrijvingen van het barre klimaat in Alaska en van Bigelows pogingen om zijn vlieger de lucht in te krijgen. Helaas is dit deel veel interessanter dan de onverklaarde en voor veel lezers wellicht onverklaarbare liefdesgeschiedenis; de obsessie van Bigelow met zijn mysterieuze muze blijft te afstandelijk, waardoor het boek als geheel te weinig impact heeft. Uitstekend vertaald.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Harrison, Kathryn - Zeehondvrouw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Het Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Het Bureau
  • Na uw bestelling ontvangen u en Het Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Het Bureau vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Het Bureau kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.