Wolfe, Tom - Ik ben Charlotte Simmons

Schrijver:
Titel: Ik ben Charlotte Simmons
ISBN: 9789044605358
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheden: 2005, Paperback. In zeer goede staat.
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Bij bestelling van 4 boeken uit het boekwinkeltje Het Bureau,krijgt u het vierde boek met de laagste prijs gratis.(verzending van een postpakket van 4 boeken kost in de meeste gevallen evenveel als verzending van een postpakket van 1 boek )

Tom Wolfe is eindelijk terug met een onvervalst meesterwerk. Maatschappijkritisch als altijd, maar ook met een flinke dosis spanning en humor portretteert hij het leven op een van de meest prestigieuze universtiteiten van de VS, Dupont University.
Charlotte Simmons, een beschermd opgevoed meisje uit een klein dorpje in North Carolina, krijgt een studiebeurs om naar Dupont University te gaan. e rijke traditie van deze elitaire universiteit maakt grote indruk op de mooie Charlotte. Tot haar groeiende ongenoegen lijken haar medenstuenten meer geïnteresseerd in sport, seks en drank.
Charlotte ontmoet haar bevoorrechte medestudenten: haar kamergenoot Beverly, die enkel oog heeft voor Duponts vele topsporters; Hoyt Thorpe, een rijkeluiszoon, die in een dronken bui per ongeluk in een vechtpartij belandt met de lijfwacht van de gouverneur van Californië; en Adam Geller, een subversieve journalist die zichzelf beschouwt als laatste intellectueel tussen zijn door seks en imago geobsedeerde medestudenten.
Charlotte wordt zich langzamerhand bewust van haar onschuld en unieke positie die ze inneemt tussen deze personen, maar kan nog niet vermoeden welke centrale rol ze in hun levens zal gaan spelen.
Recensie(s)

Briljante studieresultaten katapulteren de slimme, maar naieve Charlotte Simmons vanuit een klein geisoleerd stadje in de bergen van North Carolina naar de (fictieve) elite-universiteit Dupont, waar al haar normen en waarden grof worden gebruskeerd. Waar ze onverzadigbare intellectuele honger bij haar medestudenten verwachtte, treft ze slechts geile bronstigheid, liederlijke drankzucht en excessieve aandacht voor sport. Iedereen lijkt er alleen maar op uit daarmee te stijgen op de ranglijst van 'cool'-heid. Charlotte houdt dapper stand in deze poel des verderfs, totdat... Wolfe, de chroniqueur van de Amerikaanse zeden, zwierf 4 jaar langs campussen om het leven van sporters, stuudjes en ballen te observeren en zich de actuele jongerentaal eigen te maken. Resultaat is een verrukkelijk barokke pageturner vol spannende intriges en pittige satire en daar kan alle gezeur over 'pathetisch voyeurisme van een oude man' door - zelf middelbare - recencenten niks aan veranderen.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wolfe, Tom - Ik ben Charlotte Simmons

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Het Bureau

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Het Bureau
  • Na uw bestelling ontvangen u en Het Bureau een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Het Bureau vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Het Bureau kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.