Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Wolfe, Tom - Ik ben Charlotte Simmons

Schrijver:
Titel: Ik ben Charlotte Simmons
ISBN: 9789044605358
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus
Bijzonderheden: 2005, Paperback. In zeer goede staat.
Prijs: € 3,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Bij bestelling van 4 boeken uit het boekwinkeltje Het Bureau,krijgt u het vierde boek met de laagste prijs gratis.(verzending van een postpakket van 4 boeken kost in de meeste gevallen evenveel als verzending van een postpakket van 1 boek )

Tom Wolfe is eindelijk terug met een onvervalst meesterwerk. Maatschappijkritisch als altijd, maar ook met een flinke dosis spanning en humor portretteert hij het leven op een van de meest prestigieuze universtiteiten van de VS, Dupont University.
Charlotte Simmons, een beschermd opgevoed meisje uit een klein dorpje in North Carolina, krijgt een studiebeurs om naar Dupont University te gaan. e rijke traditie van deze elitaire universiteit maakt grote indruk op de mooie Charlotte. Tot haar groeiende ongenoegen lijken haar medenstuenten meer geïnteresseerd in sport, seks en drank.
Charlotte ontmoet haar bevoorrechte medestudenten: haar kamergenoot Beverly, die enkel oog heeft voor Duponts vele topsporters; Hoyt Thorpe, een rijkeluiszoon, die in een dronken bui per ongeluk in een vechtpartij belandt met de lijfwacht van de gouverneur van Californi├ź; en Adam Geller, een subversieve journalist die zichzelf beschouwt als laatste intellectueel tussen zijn door seks en imago geobsedeerde medestudenten.
Charlotte wordt zich langzamerhand bewust van haar onschuld en unieke positie die ze inneemt tussen deze personen, maar kan nog niet vermoeden welke centrale rol ze in hun levens zal gaan spelen.
Recensie(s)

Briljante studieresultaten katapulteren de slimme, maar naieve Charlotte Simmons vanuit een klein geisoleerd stadje in de bergen van North Carolina naar de (fictieve) elite-universiteit Dupont, waar al haar normen en waarden grof worden gebruskeerd. Waar ze onverzadigbare intellectuele honger bij haar medestudenten verwachtte, treft ze slechts geile bronstigheid, liederlijke drankzucht en excessieve aandacht voor sport. Iedereen lijkt er alleen maar op uit daarmee te stijgen op de ranglijst van 'cool'-heid. Charlotte houdt dapper stand in deze poel des verderfs, totdat... Wolfe, de chroniqueur van de Amerikaanse zeden, zwierf 4 jaar langs campussen om het leven van sporters, stuudjes en ballen te observeren en zich de actuele jongerentaal eigen te maken. Resultaat is een verrukkelijk barokke pageturner vol spannende intriges en pittige satire en daar kan alle gezeur over 'pathetisch voyeurisme van een oude man' door - zelf middelbare - recencenten niks aan veranderen.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wolfe, Tom - Ik ben Charlotte Simmons