Poortvliet, Rien - De tresoor van Jacob Jansz. Poortvliet

Schrijver:
Titel: De tresoor van Jacob Jansz. Poortvliet
ISBN: 9789024271719
Taal: Nederlands
Uitgever: Kok - Kampen, 1e druk, 1991.
Bijzonderheden: Hardcover boek, geïll., 208pp. - in uitstekende staat
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 5,75 (binnen Nederland)
Meer info:
Alva, de beeldenstorm? het zijn roerige tijden in 1566. Rondtastend in de historie, brengt Rien Poortvliet het dagelijks leven in de lage landen tot leven.
Poortvliet schetst de waarschijnlijke kleding die zijn voorvader en diens vrouw zouden hebben kunnen dragen, hoe de Nederlanders woonden in die tijd, welke wapens ze hanteerden, wat voor meubels er werden gebruikt, hoe men sliep en at, hoe men zich transporteerde, hoe de justitie er werkte en hoe de pest tekeer ging. Rien Poortvliet brengt het rampjaar 1566 onnavolgbaar in beeld. In heldere kleuren en met superieur vakmanschap. Met knipogen naar Ruysdael en Van Ostade.

In dit boek wordt het dagelijkse leven in 1566 in Goes uitgebeeld. Uitgangspunt is een verklaring, afgelegd voor een schepen op 24 december 1566 en gepresenteerd als een authentiek stuk. Een zekere Jacob Jansz. verklaarde toen namelijk dat een bepaalde 'tresoor' zijn bezit was. Zo'n 'tresoor' zou 'een nogal deftige wandkast' zijn geweest die Jacob Jansz. wegens de onzekere tijden zou hebben verstopt. Deze en andere mystificaties nemen we graag voor lief in ruil voor de schitterende afbeeldingen, die ons de tijd van Pieter Bruegel de Oude en Joachim Beuckelaer binnenleiden. In liefde voor de details steekt Poortvliet de 16e-eeuwse meesters naar de kroon. In dit boek past Rien Poortvliet de formule toe die hij eerder toepaste in, b.v. het bekende 'Leven en werken van de kabouter'. Verbeelding en werkelijkheid worden hierbij op kunstige wijze dooreengemengd en gepresenteerd in kleurige tekeningen, voorzien van toelichtingen in handschrift. Het resultaat is niet alleen fraai, maar ook leerzaam en (soms) geestig.
Verder lezen

Maaszicht uit Maasbracht

Logo Maaszicht

* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België vanaf € 30,- GÉÉN portokosten!

Betaling na ontvangst boeken!

Betaling via PayPal is mogelijk!

SNELLE LEVERING 1 tot 2 WERKDAGEN!

PORTOKOSTEN:

NEDERLANDSE ZENDINGEN via postNL aan Nederlandse tarieven.
Boek tot 350 gram 3.32 euro
Boek boven de 350 gram 4.15 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.75 euro //

BELGISCHE ZENDINGEN via Bpost aan Belgische tarieven
Boek tot 350 gram 2.61 euro
Boek boven 350 gram 4.35 euro
Dik boek dat niet door de brievenbus kan 5.75 euro

ANDERE LANDEN OP AANVRAAG.

Boeken altijd degelijk en professioneel verpakt.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Maaszicht

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Maaszicht
  • Na uw bestelling ontvangen u en Maaszicht een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Maaszicht vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Maaszicht kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.